صدابرداری

تاریخچه موسیقی

تاریخچه موسیقی

همه ما چه به صورت دلخواه چه به صورت اتفاقی در طول روز با موسیقی و شکل‌های مختلف آن روبه‌رو می‌شویم. بسیاری از افراد به دلیل علاقه زیادی که به موسیقی دارند، حتی بخش زیادی از روز خود را به موسیقی اختصاص می‌دهند. اما شاید جالب باشد بدانید تاریخچه موسیقی بسیار پربار و سنگین است. به طور خاص برای علاقه‌مندان به بخش‌های مختلف موسیقی، دانستن تاریخچه موسیقی بسیار جذاب خواهد بود. به همین دلیل در این مطلب سعی کردیم که در این خصوص مطالب جالب و مفیدی را دسته‌بندی کنیم که هم دنبال‌کنندگان حرفه‌ای موسیقی و هم سایر خوانندگان از این مطالب نهایت استفاده را ببرند.

آشنایی با تاریخچه موسیقی

تاریخچه موسیقی چیست

اولین سوال در حین مطالعه تاریخچه موسیقی بدون شک این خواهد بود که اصلا موزیک و موسیقی در چه قرنی به وجود آمد. این که آیا انسان‌های اولیه با سازها و موسیقی آشنا بوده‌اند یا خیر موردی است که تاکنون نیز تایید نشده است؛ اما محققین بر این باور هستند که پیدایش انواع ابتدایی موسیقی به ابتدای خلقت انسان برمی‌گردد.

برخی پژوهشگران در خصوص این که موسیقی چگونه به وجود آمده است نیز با یکدیگر دچار اختلاف نظرهایی هستند. اما آنچه که واضح است این است که حتی پیش از شناخت قدرت تکلم توسط انسان‌ها، آن‌ها به نوعی با موسیقی و آواهای مختلف آشنا بودند و از آن استفاده می‌کردند. درست است که در آن زمان موسیقی به معنای امروزی وجود نداشت، اما به هر حال نوا و آوایی که انسان‌ها در همان ابتدا برای کارهای متفاوتی از آن استفاده می‌کردند نوعی موسیقی پایه‌ای و اولیه به حساب می‌آید.

اما شاید جالب باشد که بدانید طبق برخی گفته‌ها، در ابتدا صدای نی‌هایی که در نی‌زارها به هم برخورد می‌کردند، نظر انسان‌های آن دوره را به خود جلب کرده و آن‌ها از نی برای ایجاد صدا استفاده می‌کردند که به نوعی می‌توان آن را اولین ساز موسیقی نیز دانست.

تاریخچه موسیقی جهان

تاریخچه موسیقی در جهان

با این که انسان‌ها در اولین نسل‌های خود توانستند به نوعی از ابزارهایی همچون نی و استخوان‌ برای تولید صدا استفاده کنند، اما به هر حال شروع رسمی موسیقی و شناخت آن نیز برای علاقه‌مندان اهمیت زیادی دارد. باستان‌شناسان آلات موسیقی بسیاری در مناطق مختلف کشف کردند که مربوط به سال‌های بسیار دوری است. اما وسیله کشف شده کاملا برای نواختن ساز ساخته شده بود؛ از فلوت‌هایی با جنس استخوان پرندگان گرفته تا دف‌ها و چنگ‌های متنوع.

شاید جالب باشد بدانید کشورهای ایران، یونان و ژاپن به عنوان قدیمی‌ترین کشورهایی شناخته شده‌اند که مردمان آن‌ها از انواع آلات موسیقی برای نواختن استفاده می‌کردند. موسیقی در غرب نیز در قرون وسطی وارد کشورهای بسیاری شد و بسیار اوج گرفت. در آن دوره هم موسیقی مذهبی و هم غیرمذهبی مورد توجه قرار گرفته بود. اما موسیقی رنسانس در غرب در بین سال‌های ۱۴۵۰ تا ۱۶۰۰ میلادی اتفاق افتاد که شروع تحولات موسیقی در آن بخش نیز بود.

موسیقی کلاسیک که همچنان در غرب طرفداران خاص خود را دارد و یکی از دوران طلایی موسیقی غرب نیز به شمار می‌رود در بین سال‌های ۱۷۵۰ تا ۱۸۱۰ حکم‌فرمانی می‌کرد. سپس موسیقی رمانتیسم در قرن ۱۹ و موسیقی قرن بیستم با تکنیک‌ها و سازهای جدید پا به عرصه تاریخچه موسیقی گذاشتند. علاوه بر غرب در کشورهای دیگری همچون چین، موسیقی قدمتی برابر با ۴۵۰۰ سال دارد.

در بسیاری از منابع آورده شده که پادشاهان گذشته در آن زمان دستور می‌دادند که افراد با الگو گرفتن از صدای حیوانات، نواهای گوشنوازی را اجرا کنند. کشورهای ژاپن و یونان نیز از کشورهایی هستند که قدمت موسیقی و اجرای آن به هزاران سال پیش برمی‌گردد. حتی ژاپنی‌ها هنوز نیز رسم گذشتگان خود را فراموش نکرده‌اند و بعد از خورشید گرفتگی همواره آواز سر می‌دهند که خورشید زودتر نمایان شود!

تاریخچه موسیقی در ایران

تاریخچه موسیقی در ایران

اما در انتها بد نیست نگاهی به تاریخچه موسیقی کشورمان نیز داشته باشیم. همانطور که گفته شد با توجه به آثار به جای مانده از گذشته، محققین به این نتیجه رسیده‌اند که ایرانیان از اولین کسانی بودند که به وسیله سازها و ابزار مختلف، موسیقی را می‌نواختند. آثاری در چغامیش خوزستان کشف شده که به سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۶ بر می‌گردد و بیانگر اجرای گروهی موسیقی به وسیله سازهایی مانند شیپور و چنگ است.

اما پس از حمله اعراب به ایران موسیقی محدودیت شدیدی را تجربه کرد. سپس در زمان خلیفه‌های عباسی، مجددا پیشرفت موسیقی در ایران آغاز شد. این تکامل تا به امروز نیز ادامه داشته است و بسیاری از افراد جامعه هنوز هم به سازها و نواهای سنتی ایران علاقه‌مند هستند و کلاس‌های آموزشی خوبی هم در سراسر کشور در این زمینه در حال برگزاری است. به هر حال ایران به عنوان یکی از ۳ کشور باقدمت در موسیقی شناخته می‌شود که باید برای  اصالت و سنت موسیقی بومی خود ارزش بالایی را قائل شویم.

گرچه موسیقی زبان مشترک همه ملت‌ها است و اکنون با استفاده از سبک‌های مختلف کشورهای دیگر علاقه‌مندان زیادی نیز جذب این سبک‌ها شده‌اند، اما باید برای ارتقا موسیقی داخلی و اصیل ایرانی و همچنین منتقل کردن آن به کشورهای دیگر بیشتر کوشید.

جمع‌بندی

تاریخچه موسیقی حداقل به ۴۵۰۰ سال قبل برمی‌گردد. موسیقی از گذشته تا کنون برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار گرفته است. از اهداف سیاسی و اعتراضی گرفته تا برای سرگرمی و اجراهای نمایشی. بنابراین زبان موسیقی زبانی کاملا تاثیرگذار است که با شناخت دقیق آن می‌توان به بهترین شکل از این زبان واحد استفاده کرد. در این مطلب سعی شد نگاهی کلی به تاریخچه موسیقی در جهان و ایران انداخته شود.

موسیقی به ویژه در ایران قدمت بسیار بالایی دارد و همین موضوع باعث می‌شود که بیشتر به فکر ترویج و تقویت موسیقی داخلی خود باشیم. گرچه استفاده از تکنیک‌های روز جهان برای پیشرفت و الگو گرفتن به منظور ابداع سبک‌های جدید کاملا ضروری است و نمی‌توان از این پیشرفت همگانی موسیقی عقب ماند و باید خود را کاملا همگام با آخرین تکنیک‌ها و فناوری‌ها هماهنگ کرد. همچنین اگر نیاز به خرید آلات موسیقی دارید می توانید از فروشگاه صوتیران اقدام نمایید.

پیدایش موسیقی از چه زمانی است؟

آنچه که واضح است این است که حتی پیش از شناخت قدرت تکلم توسط انسان‌ها، آن‌ها به نوعی با موسیقی و آواهای مختلف آشنا بودند و از آن استفاده می‌کردند.

موسیقی ابتدا در چه کشورهایی استفاده می شد؟

کشورهای ایران، یونان و ژاپن به عنوان قدیمی‌ترین کشورهایی شناخته شده‌اند که مردمان آن‌ها از انواع آلات موسیقی برای نواختن استفاده می‌کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *