ساخت استودیو خانگی با هزینه پایین را میتوان یکی از آرزوهای خواننده یا تنظیم کنندههای تازه دانست. اگر تصمیم به ساخت استودیو خانگی دارید، برای موفق بودن باید از کسانی که با تجربه هستند کمک بگیرید یا اطلاعات دقیق در این باره را به دست آورید. اما قبل از هر کاری باید بدانید به چه نوع استودیویی نیاز دارید؟ در واقع تهیه تجهیزات لازم و طراحی یک استودیو خانگی به سبک و نوع کار شما بستگی دارد. مثلا، استودیو خانگی برای ضبط صدا با استودیو خانگی برای آهنگسازی کاملا متفاوت است و تجهیزات هر کدام با دیگری فرق میکند. در این مقاله از صوتیران به بررسی ساخت یک استودیو خانگی پرداختهایم.
این روزها جوانان بسیاری در عرصه موسیقی فعالیت دارند که علاقهشان ساخت استودیو خانگی است. در واقع دوست دارند با اجرای استودیو خانگی به راحتی به فعالیتهای مورد علاقهشان در زمینه موسیقی بپردازند. اما این کار به دقت و مهارت بسیاری نیاز دارد. در واقع برای ساخت استودیو خانگی باید حد و حدود بسیاری رعایت شود و تنها افراد حرفهای در زمینه موسیقی توانایی استفاده از استودیو را دارند. پس کسانی که در ابتدای کار هستند و تازه به ساختن سازههای موسیقی پرداختهاند نباید به فکر اجرای استودیو خانگی و ساخت موزیک باشند و بهتر است این کار را برای هدف آینده خود در نظر بگیرند.
حال اگر شرایط لازم برای داشتن استودیو خانگی را دارید با یک دیگر تلاش میکنیم نکات کلیدی و مهم این پروژه را بدانیم و از تجهیزات لازم آن باخبر شویم.
تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استودیو خانگی جهت ضبط صدا
اگر استودیو خانگی را برای ضبط صدا نیاز دارید حتما تهیه تجهیزات مورد نیاز گفته شده در ادامه را فراموش نکنید:
اولین وسیله مورد نیاز استودیو رایانه است
امروزه اکثر رایانههای موجود در بازار همگی توانایی کافی برای راهاندازی استودیو جهت ضبط خانگی را دارند. اما خوب است بدانید برای تهیه رایانه حداقل امکاناتی لازم چیست. رایانه خوب برای راهاندازی استودیو باید دارای پردازشگر پنتیوم ۳، اتلون یا دوران و ۱۲۸ گیگابایت رم باشد. داشتن کارت حافظه و حافظه خالی روی هارد دیسک یکی دیگر ویژگیهای مهم دستگاه است که باید حدود ۱۰ الی ۲۰ گیگابایت حافظه خالی داشته باشد.
نرم افزار مورد نیاز برای تدوین و بازتابش دیجیتال صدا
برای این که به راحتی کارهای مربوط به ضبط صدا یعنی ضبط، تدوین و بازپخش دیجیتال را انجام دهید به یک نرم افزار نیاز دارید. نرمافزارهای متفاوتی برای این کار وجود دارد که هر فردی با توجه به سلیقه خود و شرایط کاربری، نرمافزار مورد نیاز خود را انتخاب میکند. هنگام نصب نرمافزار تدوین، از طریق محیط گرافیکی رابطه مورد نیاز بین رایانه و سخت افزار ضبط دیجیتال صدا فراهم میشود. مقاله نکات ضبط صدا را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.
این نرم افزارها به نام کارگاه صدای دیجیتال معروف هستند که امکانات مختلفی مانند ضبط چند یا یک لایه را به صورت همزمان و با کیفیتهای مختلف، باز پخش همزمان لایههای ضبط شده صدا، جابجا کردن، بریدن، چسباندن، تکرار کردن، پاک کردن و غیره را برای شما فراهم میکند. به طور کلی، تمام کارهایی که میخواهید بر روی قطعه ضبط شده صدا انجام دهید با استفاده از نرمافزار قابل اجراست.
انتخاب میکروفون یکی از مهمترین تجهیزات استودیو خانگی است
یکی از اقدامات لازم برای ساخت استودیو خانگی تهیه میکروفون است. امروز در بازار میکروفونها در انواع مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها عملکرد و قابلیتهای متفاوتی به شما ارائه میدهد. اما پراستفادهترین نوع میکروفون برای ساخت استودیو خانگی میکروفونهای داینامیک و کاندنسر است. میکروفونهای داینمیک بیشتر برای صدا و سازههایی که بلند هستند، مانند گیتار و درامز استفاده میشود.
دلیل آن هم این است که این نوع میکروفون به راحتی میتواند صدای با قدرت بالا را تحمل کند. همچنین میکروفون داینمیک بهترین انتخاب برای خوانندههای مردی است که صدای بلندی دارند. اما میکروفون کاندنسر بیشتر برای ضبط صدای خواننده و سازهای آکوستیک انتخاب میشود.
تهیه میکسر و پری امپ برای تقویت سیگنال
میکسر و پری امپ جهت تقویت سیگنال ضعیف به کار میرود که به راحتی از میکروفون یا سازههای مجهز به پیک آپ و از طریق کارت صدا به رایانه فرستاده شود. البته کارت صداهای حرفهای ممکن است به پری امپ مجهز باشند. اما در صورت عدم داشتن، دستگاه پری امپ را باید به صورت جداگانه تهیه کنید و آن را بین مسیر میکروفون و کارت صدای رایانه قرار دهید.
گزینه دیگری که برای ساخت استودیو خانگی باید تهیه کنید میکسر صداست. میکسرهای صدا دارای دو یا چند ورودی صدا هستند که هرکدام از این ورودیها به پری امپ مجهز میشوند. این وسیله برای ضبط دو یا چند سازه به صورت همزمان نیاز است.
دیگر تجهیزات لازم برای اجرای استودیو خانگی
در ادامه به تجهیزات و لوازم جانبی استودیو خانگی میپردازیم که اگر فکر میکنید به آنها نیاز دارید لیست وسایل مورد نیاز اضافه کنید.
صفحه پاپ
برای ضبط آواز به صفحه پاپ نیاز خواهید داشت. این صفحه موجب میشود از تولید صدای کوبنده هنگام ادای حروفهایی مانند “ب” و “پ” جلوگیری شود. عملکرد مفید دیگری که این صفحه دارد این است که از انتقال رطوبت دهان به میکروفون جلوگیری میکند. اگر تصمیم دارید برای ساخت استودیو خانگی خود یک میکروفون خوب با قیمت بالا تهیه کنید، حتماً صفحه پاپ را هم به لیست خرید وسایل اضافه کنید.
کابل میکروفون
کابل میکروفون برای برقراری اتصال میکروفون یا میکسر لازم است. این کابل را باید همراه با رابط اکس ال آر برای دو سر کابل به صورت نر و ماده تهیه کنید. معمولاً میزان کابل مورد نیاز برای اجرای استودیو خانگی حدود ۵ الی ۱۰ متر است. در صورتی که به کابل زیاد نیاز نداشته باشید میتوانید به جای خرید کابلهای ارزان از کابلهای باکیفیت بهرهمند شوید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که کابلهای خیلی ارزان ممکن است کیفیت صدا شما را پایین بیاورند. در صورتی که دوست ندارید این مشکل برایتان پیش آید از کابلهای مرغوب نیوتریک استفاده کنید.
پایه میکروفون
یکی دیگر از لوازم جانبی برای اجرای استودیو خانگی پایه میکروفون است. پایه میکروفون در انواع و مدلهای مختلف طراحی و تولید میشود که شما با توجه به کاربرد آنها باید مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید. معمولا پایههای صاف و بلند را برای استودیو خانگی انتخاب میکنند که این پایهها برای نگه داشتن میکروفونهای کاندنسر گزینه بسیار ایدهآلی است. اما پایههای کوتاهتری هم وجود دارد که به راحتی میتوان از آنها برای نگه داشتن میکروفون در سطح پایینتر از زمین استفاده نمود.
اتاق استودیو خانگی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
مهمترین مرحله برای ساخت استودیو خانگی انتخاب اتاق است. اتاقی که قرار است در آن ضبط انجام شود باید دارای خصوصیات خاصی باشد. در واقع محیط اطراف بر روی کیفیت قطعه ضبط شده بسیار تاثیرگذار است. یکی از مشکلات رایج در استودیوهای خانگی میزان نشت صداست. همچنین انعکاس صدا درون اتاق مشکلات بسیاری در روند ضبط صدا ایجاد میکند.
عواملی که تعیینکننده میزان نشت صداهای اتاق هستند
اگر در استودیو، صدا بیش از اندازه نشت داشته باشد، باید به دنبال عاملهای تعیینکننده بگردید و سپس به اقداماتی دست بزنید که به کاهش صداهای ناخواسته کمک میکند. معمولاً منبعهای اصلی نشت صدا درها، پنجرهها و کانالهای تهویه هوا هستند. بهترین کار برای رفع نشت صدا دو جداره کردن پنجره هاست. در صورتی که این کار از عهده شما خارج است، میتوانید با استفاده از نصب پرده و دیگر روشها به پوشاندن منافذ باز پنجره بپردازید.
این کار از نشت صدا و ایجاد صداهای ناخواسته در اتاق جلوگیری میکند. همچنین بهتر است دربهای ورودی اتاق استودیو را از جنس چوب یا فلز انتخاب کنید و با گرفتن درزهای در و پوشاندن کانالهای تهویه هوا تا حدود بسیاری میتوانید مانع از نشت صداهای ناخواسته در محیط شوید.
آیا استودیو شما در طبقات زیرین قرار دارد؟
اگر تصمیم دارید استودیو خانگی را در طبقههای زیرین قرار دهید برای رفع سروصداها و رفتوآمد اشخاص در طبقات بالاتر باید چارهای بیندیشید. البته میتوانید ضبط صدا را در مواقعی که افراد کمتری در طبقه بالا حضور دارند، برنامهریزی کنید. سروصدا طبقات بالا تنها زمانی برای شما مشکل ساز است که به ضبط صدا آکوستیک و صداهای ضعیف میپردازید. بنابراین هنگام ضبط صداهای بلند مشکلی پیش نخواهد آمد.
هنگام استفاده از میکروفون از چه تکنیکی استفاده میکنید؟
نحوه استفاده از میکروفون و تکنیکهای آن تا حدودی به سلیقه شما مربوط میشود. در واقع هر روشی که حس میکنید صدای شما با ساز تولید شده هماهنگی بیشتری برقرار میکند، آن روش را به عنوان روش منحصر به فرد و تکنیک مناسب برای استفاده از میکروفون انتخاب کنید. اما اگر هنوز هیچ روش ایدهآلی را برای استفاده از میکروفون و جایگذاری آن انتخاب نکردهاید، شروع کنید به امتحان کردن وضعیتهای مختلف.
سعی کنید میکرفون را در وضعیتهای متفاوت قرار دهید و با دقت به نتایج به دست آمده دقت کنید. البته فراموش نکنید آگاهی کامل از خصوصیات میکروفون، سازهها و صداها و فضای محیط شما را بهتر به نتیجه دلخواه می رساند.
جمعبندی
همانطور که متوجه شدید، برای ساخت استودیو خانگی به تجهیزات و لوازم بسیاری نیاز دارید که برای تهیه آن باید به یک مرکز معتبر تجهیزات موسیقی مراجعه کنید. اما چه فروشگاهی میتواند در این زمینه به شما کمک کند؟ مطمئناً فروشگاهی که در زمینه فروش تجهیزات موسیقی سالهای بسیاری است فعالیت میکند، با سبکهای مختلف موسیقی آشناست و راحتی میتواند در انتخاب لوازم استودیو شما را هم یاری کند. اما قبل از هر کاری باید نوع استودیو خانگی خود را انتخاب و سبک کاری خود را مشخص کنید.
5 نظر در “چگونه یک استودیو خانگی خوب بسازیم؟”