اگر تصمیم دارید صدا و موسیقی شما در بهترین صورت ممکن به شنونده برسد، باید با بهترین میکروفون اجرای زنده آشنا شوید. در واقع باید بدانید چه میکروفونی برای اجرای زنده مناسب است یا ویژگیهایی که باید میکروفون اجرای زنده داشته باشد، چیست؟ مهمترین وسیله مورد نیاز در عرصه موسیقی و اجرای زنده میکروفون است. از آنجا که در بازار مدلهای مختلفی از میکروفون وجود دارد، انتخاب از میان آنها کمی سخت به نظر میرسد و شاید شما هم درک کافی از این که کدام میکروفون مناسب اجرای زنده شما است، نداشته باشید. در ادامه این مقاله از صوتیران اطلاعات مفید و مختصری درباره میکروفونها به شما ارائه میدهیم تا بتوانید مناسبترین انتخاب را برای اجرای زنده خود داشته باشید.
انواع میکروفونهای اجرای زنده
رایجترین نوع میکروفون برای اجرای زنده میکروفونهای داینامیک است.
معمولاً اکثر میکروفونهایی که برای اجرای زنده استفاده میشود، از نوع داینامیک است. دیافراگم میکروفونهای داینامیک بسیار نازک و سبک است و در برابر فشار صدا به راحتی به حرکت در میآید. هنگام حرکت دیافراگم موجب میشود حلقه صدا در داخل میدان مغناطیسی معلق شود که این میدان، انرژی صوتی را به جریان الکتریکی کوچک تبدیل میکند. معمولاً میکروفونهای از نوع داینامیک نسبت به میکروفونهای کاندنسر ارزانتر هستند.
البته برخی مدلهای داینامیک قیمت بسیار بالایی دارند که قیمت بالای آنها نشاندهنده کیفیت ساختار و عملکرد میکروفون است. برای تهیه میکروفون داینامیک به عنوان بهترین میکروفون اجرای زنده باید به مقاومت و ساختار آن توجه کنید و مدلی خریداری کنید که در برابر فشار صوتی بسیار بالا مقاوم باشد. نکتهای که باید در مورد میکروفونهای داینامیک بدانید این است که میکروفونهای داینامیک نسبت به دیگر مدلها در فرکانسهای بسیار بالا جزئیات صدا را منتقل نمیکند. در واقع نسبت به صداهای کم در فرکانسهای بالا حساس نیستند.
میکروفون کاندنسر بیشتر در استودیوهای ضبط دیده میشود.
اگر تصمیم گرفتهاید برای اجرای زنده میکروفون کاندنسر تهیه کنید بهتر اس تبدانید این مدل میکروفون بیشتر در استودیوهای ضبط مشاهده میشود. البته در اجرای زنده هم کاربرد دارد و بی استفاده در این زمینه نیستند. میکروفونهای کاندنسر دارای سیستم مکانیکی بسیار سادهای هستند که دیافراگم رسانهای بسیار باریک و کشیده شده است که در کنار یک دیسک فلزی قرار دارد. خازن موجود در این مدل برای تامین انرژی الکتریکی از یک منبع ولتاژ خارجی کمک میگیرد.
این منبع برق ممکن است اختصاصی یا فانتوم پاوری که میکس و کارت صدای شما ارائه میدهد، باشد. نحوه تبدیل انرژی صوتی به انرژی الکتریکی در میکروفون کاندنسر به گونهای است که بر اثر صدا افزایش پیدا میکند و موجب میشود ظرفیت خازن تغییر پیدا کرده و در نهایت تغییر ولتاژ خروجی اتفاق میافتد.
اهمیت الگوی قطبی میکروفونها برای اجرای زنده
برای انتخاب بهترین میکروفون اجرای زنده باید به طراحی و ساختار میکروفون دقت کافی داشته باشید. هر کدام از میکروفونها به صداهایی که از اطراف مختلف دریافت میکنند، به یک میزان حساسیت از خود نشان میدهد. الگویی که براساس میزان حساسیت میکروفون طراحی میشود را الگوی قطبی میگویند. با نگاه کردن به آن میتوانید حدس بزنید میکروفون مورد نظر شما از جهات مختلف چه میزان حساسیتی دارد و به کدام جهتها حساسیت بیشتری نشان میدهد.
میکروفونها در یک یا چند جهت طراحی میشوند که بهترین میکروفون اجرای زنده مدلی است که تنها از یک جهت صدا را دریافت میکند. اگر به الگوی قطبی کاردیوید دقت کنید، شکل طراحی شده آن مانند قلب است. این مدل میکروفون تنها منبع صوتی که در مقابل آن قرار میگیرد را دریافت میکند و هیچ عکس العملی نسبت به دیگر صداها مانند سازها از خود نشان نمیدهد.
انتخاب بهترین میکروفون اجرای زنده متناسب با نیازتان
مهمترین نکتهای برای انتخاب بهترین میکروفون اجرای زنده به آن دقت کنید، نیاز شما از میکروفون است. در واقع مشخص کنید محیطی که در آن قرار میگیرید به چه میکروفونی نیاز دارد. معمولا میکروفونهای تک جهته برای اجرای زنده گزینه مناسبتری هستند و طراحی آنها به گونهی است ایای است که تنها صدا مقابل را دریافت میکنند و از پخش فیدبکها و عملکردهای دیگر اجرای زنده خودداری خواهند کرد. اگر برای اجرای زنده از مانیتورهای استیج استفاده میکنید میکروفون سوپر کاردیود بهترین گزینه است. همچنین سازی که ضبط میکنید و صدایی که قرار است پخش شود، در انتخاب نوع میکروفون بسیار اهمیت دارد.
میکروفون مناسب برای خواندن یا صحبت کردن
برخی خوانندگان به جای تهیه میکروفونهای کاندنسر از میکروفونهای داینامیک ارزان قیمت استفاده میکنند. دلیل آن هم به خاطر این است که میکروفونهای داینامیک صدای دریافت شده را با گرمای بیشتری در اختیار مخاطب قرار میدهد. اما برای خروجی صداهای نرم و ظریف با فرکانس بالا میکروفونهای کاندنسر گزینه ایدهآلتری است. برای وکال هم پیشنهاد میشود از میکروفونهای کاردیود و یا هایپرکاردیو استفاده کنید تا از ورود صداهای اضافی به میکروفون به خوبی جلوگیری شود.
در اجرای سیستمهای صوتی زنده برای هر قسمت باید میکروفون مخصوص تهیه کنید.
اگر برای اجرای سیستمهای صوتی زنده تصمیم دارید میکروفون تهیه کنید، باید برای هر بخش یک میکروفون مخصوص در نظر بگیرید. روی قسمت toms باید از میکروفونهای هایپر کاردیود و کاردیود استفاده کنید تا صداهای هر بخش به دیگر بخشها راه پیدا نکند و کاملا ایزوله شده وارد میکروفون شوند. در قسمت snare هم به میکروفونی نیاز است که فشار صوتی زیادی را به راحتی تحمل کند.
میکروفونهای داینامیک هم بهترین گزینه برای این قسمت است. در قسمت درام میکروفونی که فرکانسهای بیس را به خوبی و با کیفیت مناسب دریافت کند، بهترین گزینه است. برای دریافت صداهایی با فرکانسهای بالا نیاز به میکروفونهای کاندنسر است تا به صورت یکنواخت فرکانسهای بالا دریافت شود.امروزه کیتهای چند میکروفونی برای درامز طراحی و تولید شده اند. تمام میکروفونهای مورد نیاز برای درامز در یک مجموعه در اختیار شما قرار میگیرد و دیگر نیازی ندارید برای هر ساز به دنبال میکروفون خاصی بگردید.
البته روش دیگری برای ضبط کردن درامز به صورت زنده وجود دارد. شما میتوانید چند میکروفون کاندنسر بالای درامز قرار دهید و یک میکروفون هم رو به روی کیک درام بگذارید. این روش مناسب برای مواقعی که تنها از کانالهای محدود استفاده میکنید، خروجی منحصر به فرد و ایدهالی در اختیار شما قرار میدهد. همچنین از این روش میتوانید برای موزیکهای سبک راک که در اجرای آنها صداهای snare و toms بسیار بلند است، بهرهمند شوید.
میکروفون مناسب برای اجرای زنده گیتار
معمولاً کاراکتر صوتی گیتارها مشابه صدا انسان است. بنابراین بیشتر مواقع در اجرای زنده گیتار از میکروفون داینامیک، وکال یا میکروفون درامز استفاده میکنند. این نوع میکروفن برای ضبط آمپلی فایر گیتار گزینه بسیار مناسبی است. البته از آنجا که میکروفونهای داینامیک توانایی دریافت فشار صوتی بسیار بیشتری را دارند، گزینه مناسبتری برای اجرای زنده گیتار هستند.
میکروفون مناسب برای اجرای زنده گیتار بیس
برای اجرای زنده گیتار بیس بهتر است از میکروفونهای داینامیک با دیافراگم بزرگ استفاده شود. چرا که آمپلی فایر گیتار بیس مانند آمپلی فایر گیتار الکترونیک ولوم بالایی تولید میکند و برای این که تون صدای بالا گیتار و بیس به خوبی دریافت شود، نیاز به میکروفون داینامیک با دیافراگم بزرگ است تا میکروفون به زودی با خرابی مواجه نشود. برای اجرای زنده گیتار بیس یک راه حل منحصر به فرد وجود دارد. شما میتوانید سیگنال مستقیم دریافت شده از خروجی آمپلی فایر را بگیرید و آن را با صدای آمپلی فایر به وسیله میکروفون ضبط شده است ترکیب کنید.
میکروفون مناسب برای اجرای زنده پیانو آکوستیک
برای اجرای زنده پیانو آکوستیک میکروفون کاندنسر نیاز است. میکروفونی که پاسخگوی مناسبی برای دریافت فرکانسهای یکنواخت است. البته خرید دو میکروفون با دیافراگم بزرگ و کوچک بهترین گزینه است.
بهتر است برای اجرای زنده پیانو آکوستیکیکی از میکروفونها در ۳۰ سانتیمتر بالاتر از سیمهای زیر و میکروفون دیگر بالای سیمهای بم قرار دهید. دقت داشته باشید که هر دو میکروفون حدود ۲۰ سانتی متر دورتر از چکشهای پیانو قرار گیرد.
میکروفون مناسب برای سازهای بادی
برای اجرای زنده با کیفیت سازهای بادی بهتر است از میکروفونهای داینامیک چند جهته استفاده کنید تا میکروفون پاسخگوی مناسبی برای دریافت فرکانسهای یکنواخت باشد و فشار صدا بالا به خوبی دریافت شود.
نکاتی که باید قبل از شروع اجرای زنده بررسی کنید.
قبل از این که اجرای زنده را شروع کنید، باید از نحوه عملکرد میکروفون مطمئن شوید. برای این کار میتوانید تستهای زیر را انجام دهید:
- روز قبل از اجرا سعی کنید در مقابل میکروفون قرار گیرید و همانطور که قرار است اجرا کنید در پشت میکروفون شروع به خواندن کنید. قبل از اجرا کمک میکند از عملکرد میکروفون و اسپیکرها مطمئن شوید.
- درصورتی که میکروفون شما دارای دکمه خاموش و روشن است، این نکته را فراموش نکنید.
- اگر میکروفون از طریق باتری کار میکند فراموش نکنید که بعد از به پایان رسیدن اجرا آن را خاموش کنید.
- هنگام اجرای سعی کنید میکروفون را محکم نگه دارید. این کار کمک میکند میکروفون از دریافت دیگر نویزها در امان باشد.
- مراقب باشید دست خود را بر روی محفظه میکروفون حرکت ندهید.
- در صورتی که اجرای زنده شما در فضای باز است سعی کنید برای میکروفون سرپناهی قرار دهید تا در برابر صداهای بیرونی و فیدبکهای منفی در امان بماند.
- میکروفون را در زاویه فاصله مناسب با دهانتان کار بگذارید.
جمع بندی
انتخاب میکروفون برای اجرای زنده به عوامل مختلفی بستگی دارد که اولین عامل نحوه استفاده شما از میکروفون است. در واقع ابتدا باید مشخص کنید میکروفون را برای چه سازهای و زمینهای نیاز زمینهی زمینه نیاز دارید، سپس بهترین مکیروفون اجرای زنده را انتخاب کنید. هرچقدر در مورد عملکرد میکروفونهای مختلف آگاهی بیشتری داشته باشید، انتخاب ایدهآلیتری را تجربه خواهید کرد.
3 نظر در “بهترین میکروفون اجرای زنده چیست؟”