آموزش های ما

راهنمای خرید میکروفن – چگونه یک میکروفن خوب بخریم؟

تصویر مقاله راهنمای خرید میکروفن

راهنمای خرید میکروفن :

اگر قصد خرید میکروفن جدیدی را داشته باشید و به فروشگاه های تجهیزات صوتی مراجعه کنید، با طیف وسیعی از قیمت ها، برندها و مدل های میکروفن روبرو می شود. گسترده بودن ویژگی میکروفن ها در کنار صدها نوع مدل آنقدر زیاد است که اگر در این زمینه اطلاعاتی نداشته باشید، قطعاً برای مقایسه میکروفن ها دچار مشکل می شود و همچنین برای خرید یک میکروفن مناسب گمراه می شود. معمولاً با توجه به قیمت یک میکروفن می توان کیفیت صدای آن را تشخص داد. اما برخی تولیدکنندگان فقط به کیفیت صدای تولیدی خوب می پردازند و توجهی به کیفیت و ساختار بدنه آن نمی کنند. در پایان مقاله راهنمای خرید میکروفن می توانید برای خرید میکروفن یک انتخاب خوبی داشته باشید.

با فهمیدن این موضوع که کاربرد و کارکرد انواع میکروفن ها چیست و هرکدام برای چه منظور و مناسب چه کاری می باشد، می توانید در انتخاب میکروفن خود بهتر عمل کرد. برای اینکه بتوانید در هنگام خرید میکروفن با توجه به بودجه و نیازتان یک انتخاب صحیح را داشته باشید، در این مقاله به راهنمای خرید میکروفن مناسب پرداخته ایم. همچنین اگر قصد راهنمایی و مشاوره رایگان را دارید می توانید با کارشناسان گروه فنی مهندسی صوتیران تماس بگیرید.

آنچه که در این مطلب می خوانید نمایش

قبل از خرید میکروفن جواب این پرسش را بدهید

در زمان انتخاب یک میکروفن، مهم ترین سوالی که باید از خودتان این است که هدف تان از خرید میکروفن چیست؟ برای چه کاری می خواهید از آن استفاده کنید؟ آیا قرار است برای موسیقی از آن استفاده کنید؟ یا برای اجرای زنده و یا حتی برای پخش شدن صدای ساز؟ یا اینکه قرار است از یک میکروفن برای دو یا چند کار استفاده کنید؟

باید میکروفنی که قصد خرید دارید را با شرایط خود بسنجید، با لوازمی که دارید، با محیطی که دارید و با فعالیتی که دارید. به عنوان مثال اصلاً منطقی نیست که برای یک گروه سرود که از میکروفن های نمادین استفاده می کنند، میکروفن برند Shure را خریداری کرد. در صورتی که می توانید از میکروفن های بسیار ارزان تر مانند زاین، آهوجا، کبالت و آیوا استفاده کرد. اما مثلاً اگر به دنبال میکروفنی هستید که هم روی هم صحنه و هم در استودیو بتوانید از آن استفاده کنید و بهترین کارایی را برای شما داشته باشد، می توانید از میکروفن Shure SM57 استفاده کنید که برای هر دو کار کار مناسب است.

میکروفن Shure مدل SM57

اطلاعات ابتدایی برای خرید میکروفن

داشتن حداقل اطلاعات درباره ویژگی های میکروفن و اصطلاحاتی که درباره آن ها به کار می رود می توان کمک زیادی به انتخاب گزینه درست برای نیازتان کند. در مقاله راهنمای خرید میکروفن به توضیحات و اصطلاحات عامه ای که در دفترچه راهنمای میکروفن ها نوشته شده است می پردازیم.

بهتر است بدانید که مطالعه مطالبی در خصوص خرید کنسول صدا (میکسر)، خرید اسپیکر و بلندگو و خرید میکروفن بی سیم کمک زیادی در دنیای شلوغ میکروفن ها به شما می کند تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

الگوی قطبی

الگوی قطبی یعنی شکل میدانی از حساسیت میکروفن، یا راستهایی که میکروفن در آن جهات قبول یا رد می شود. میکروفن چند قطبی به صداهایی که از جهت های مختلف می آیند عکس العمل نشان می دهد و جوابگو است. یک میکروفن دو سویه که Figure 8 نیز نامیده می شود، صداهایی که از غرب و شرق می آیند را قبول می کند و صداهایی که از شمال و جنوب به آن می رسند با قبول نمی کند. میکروفن های یک سویه عامه ترین نوع میکروفن است که در سه الگوی قطبی زیر دسته بندی می شود :

  1. الگوی قطبی تک جهته کاردیود (Cardioid)
  2. الگوی قطبی تک جهته سوپر کاردیود (Super Cardioid)
  3. الگوی قطبی تک جهته هایپر کاردیود (Hyper Cardioid)

سه الگوی قطبی ذکر شده صداهایی که از پشت و کنار های میکروفن به آن می رسد را نمی پذیردند.

میکروفن از نوع الگوی قطبی کاردیود : صدا تنها از جلوی میکروفن پذیرفته می شود.

میکروفن از نوع الگوی قطبی سوپر کاردیود : صدا را با اختلاف زاویه میدانی ۱۸۰ درجه، از جلوی میکروفن بیشتر و از پشت میکروفن کمتر قبول می کند و صداهای کناری را کمتر می پذیرد.

میکروفن از نوع الگوی قطبی هایپر کاردیود : صدا را با اختلاف زاویه میدانی ۱۸۰ درجه، از جلوی میکروفن بیشتر و از پشت میکروفن کمتر قبول می کند و صداهای کناری را بیشتر می پذیرد.

تفاوت الگوی قطبی سوپر کاردیود و هایپر کاردیود در برداشت صداهای کناری می باشد.

تصویر الگوی قطبی

میکروفن‌ های دارای الگوهای قطبی چندگانه

بعضی از میکروفن ها دارای چند الگو هستند. به عنوان مثال میکروفن ای کی جی مدل C4000؛ که تغییر الگوی آن ها به وسیله دکمه یا سوئیچی که معمولاً روی بدنه میکروفن نصب است انجام می شود. مثلاً از حالت چند سویه جند جهتی به حالت کاردیود. این ویژگی این امکان را به شما می دهد که برای محیط کاری کاری متفاوت و فعالیت های مختلف تنظیم کنید.

راهنمای خرید میکروفن - چگونه یک میکروفن خوب بخریم؟

پاسخ فرکانسی

منظور از پاسخ (عکس العمل) فرکانسی، دامنه های فرکانسی یک میکروفن است که دریافت می کند. این دامنه توسط بالاترین و پایین ترین میزان فرکانس در واحد هرتز Hz نشان داده می شود. به عنوان مثلا میکروفنی که دامنه فرکانسی آن حدوداً بین ۸۰ هرتز تا ۱۵ کیلوهرتز است، می توان یک میکروفن مناسب برای خوانندگی باشد. اما اگر به دنبال یک میکروفن مناسب برای سازهای کوبه ای هستید، می توانید از میکروفنی با دامنه فرکانسی حداقل ۵۰Hz استفاده کنید.

منحنی پاسخ فرکانس (عکس العمل)

به این نکته مهم توجه کنید که فقط پاسخ فرکانسی را می توان مبین دامنه یک میکروفن دانست. منحنی پاسخ فرکانسی نحوه عکس العمل میکروفن را در فرکانس های متفاوت نمایش می دهد. در این منحنی در نقاط مختلف فراز و نشیب های مشخصی وجود دارد که خصوصیت های منحصر به فرد آن میکروفن را تعیین می کند و امکانات آن را به فعالیت های مختلف بیان می کند.

به عنوان مثال، یک میکروفنی که برای صدای خواننده استفاده می شود امکان دارد در اواسط دامنه بالا، یک افزایش ناگهانی داشته باشد که باعث صاف و واضح تر شدن صدای آن خواننده شود.

راهنمای خرید میکروفن

حساس بودن و امکان استفاده SPL

اس پی ال یا Sound pressure level چیست؟  میزان فشار صدا بر هوا را SPL می گویند و با نماد dB (دسی بل) آن را نشان می دهند.

SPL یک متغیر است و به شما بالاترین حجم صدایی که میکروفن می تواند دریافت کند را نشان می دهد. این موضوع اهمیت زیادی دارد و می تواند در زمان استفاده میکروفن برای سازهایی با صدای بلند مانند ترومپت به شما کمک کند. این نکته را بدانید که میانگین آن حدود ۱۰۰ dB و حداکثرش حدود ۱۳۰ dB می باشد.

حساسیت نمایش دهنده این است که میکروفن چگونه امکان شناسایی صدا را دارد؟ که این مسئله برای دستگاه های متفاوت نیز بیان می شود. اگر از میکروفنی که استفاده می کنید صرف نظر شود، شاید همین مورد به تنهایی کافی باشد تا بدانیم هرچه این عدد پائین تر باشد، حساسیت میکروفن بیشتر خواهد بود.

اثر همجواری (مجاورت و تقریب)

اثر مجاورت را نمی توان یک ویژگی به حساب آورد، ولی یکی از خصوصیات مهم میکروفن می باشد که بعضی اوقات به عنوان یک ویژگی حساب می شود. اثر همجواری باعث به وجود آمدن و بیشترشدن بسامدهای صدای بم به دلیل نزدیکی میکروفن ها به منبع است. همین مسئله باعث خوشحالی بعضی از خواننده هاست که از میکروفن ها به عنوان افکت (تغییر صدا) استفاده می کنند. اگر یک کارشناس ضبط صدا هستید باید یک میکروفن که از اثر همجواری صدای قوی پشتیبانی می کند را برای ساز انتخاب کنید تا صدای بم بهتری را به شما ارائه دهد. البته میکروفن های خازنی، معمولاً اثر همجواری بیشتری نسبت به میکروفن های دینامیکی تولید می کنند.

چگونه تفاوت یک میکروفن با کیفیت را از یک میکروفن بی کیفیت تشخیص دهیم؟

خصوصیات میکروفن به عوامل زیادی بستگی دارد، مواردی که تا الآن خوانده اید بخشی از شناخت ویژگی های یک میکروفن است. موارد دیگیری مانند آلیاژ استفاده شده، طراحی، ساختار تولید و دیگر موارد، همگی تاثیر زیادی بر کارایی یک میکروفن دارد. به همین جهت بهتر است اصلی ترین ملاک کی میکروفن با کیفیت را قیمت آن معرفی کرد. اما اگر کمی گوش موسیقایی خوبی داشته باشید می توانید تنها با گوش دادن، تفاوت بین یک میکروفن با کیفیت و یک میکروفن بی کیفیت را تشخیص دهید.

بررسی انواع میکروفن و کاربردهای هریک از آن ها

میکروفن ها را می توان به دو دسته تفکیک کرد : میکروفن های خازنی و میکروفن های دینامیکی. این دو دسته با ویژگی های منحصر به فردی که دارند می توان از هم جدا نمود. میکروفن های نوع دینامیکی را می توان مقاوم تر از میکروفن های نوع خازنی حساب کرد، به همین دلیل این نوع میکروفن برای اجراهای روی صحنه و اجراهای زنده بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما از طرفی بخاطر حساسیت و شفاف تر بودن صدای میکروفن های خازنی، از آنها بیشتر برای ضبط صدا در استودیوها استفاده می کنند. اما باید بدانید که میکروفن های دینامیکی ای وجود دارد که برای کار ضبط و میکروفن های خازنی ای وجود دارد که برای استفاده روی صحنه نیز استفاده می شود؛ به بیان کلی تر بعضی از میکروفن های دینامیکی دارای صدای بسیار شفاف و حساسی هستند که برای استفاده در استودیوهای ضبط مناسب است و بعضی از میکروفن های خازنی دارای مقاومت بالایی هستند که جهت استفاده بر روی صحنه می باشد.

یکی از فرق های دیگر این دو میکروفن به نیاز برق آن ها مرتبط است. میکروفن های نوع دینامیکی بدون نیاز به منبع تغذیه نیز می تواند کار کند و این در حالی است که اکثر میکروفن های خازنی برای کار کردن نیاز به یک منبع تغذیه مانند باتری یا یک مولد فانتوم پاور و پیش تقویت کننده دارد. اجازه دهید کمی در این مورد ریزتر شویم و جزئیات بیشتری را بگوییم.

تصویر گرافیکی از میکروفن ها

تهیه میکروفن های دینامیکی

میکروفن های دینامیکی دارای یک سیم پیچ القایی هستند که به دیافراگم متصل می شود و میان یک میدان مغناطیسی پایدار قرار دارد. لحظه ای که دیافراگم حرکت کند، سیم پیچ ها جا به جا می شود، در این صورت ولتاژی که توسط کویل تولید می شود تغییر می کند. این تغییرات دقیقی که در ولتاژ خروجی اتفاق می افتد، صدای خروجی را به وجود می آورد.

به طور کلی میکروفن های دینامیکی زمخت، محکم و مقاوم بوده و امکان بکارگیری SPL بالایی دارند. در این نوع میکروفن ها الگوی قطبی کاردیود می باشد. به این خاطر میکروفن های دینامیکی در زمان استفاده برای اجراهای زنده عملکرد بهتری دارند، در صورتی که بعضی موقع ها از آن ها برای ضبط صدا نیز استفاده می شود. مثلاً میکروفن Shure Beta58A هم برای استودیو و هم برای صحنه گزینه مناسبی است.

مقرون به صرفه است که از میکروفن های دینامیکی استفاده کنید. خیلی از تولیدکنندگان مشور میکروفن، میکروفن هایی اقتصادی تولید می کنند که با توجه به قیمت آن برای کار شما بسیار مناسب است.

تصویر کپسول میکروفن شور مدل SM58

​​​​​​​تهیه میکروفن نواری (RIBBON)

اصول میکروفن های نواری همان اصول میکروفن های دینامیکی است ولی به جای دیافگرام، نوار باریکی که در میکروفن استفاده شده است برای تغییر ولتاژ به لرزش در می آید.این نوع میکروفن ها در استودیوها برای ضبط صدا و دامنه زیادی از سازهای گوناگون استفاده می شود. میکروفن های نواری صدا را نرم (ملایم) می کند و آنچه که ضبط شده را خوش آوا و خوش صدا می کند.

از تولیدکننده های مشهور میکروفن های نواری می توان به بیرداینامیک (BeyerDynamic)، رود (Rode)، آدیو تکنیک (Audio Technica) اشاره کرد.

میکروفن آدیوتکنیک مدل AT2035

تهیه میکروفن دینامیکی با کارکرد منحصر به فرد

در چند سال گذشته تولیدکننده های میکروفن اقدام به تولید میکروفن های دینامیکی طراحی شده جهت استفاده سازهای خاص کرده اند که در چند نمونه در آن ها می گوییم :

تهیه میکروفن مناسب برای ساز درام و کوبه ای

همان طور که می دانید حرکت و ضربه های هر ساز مختص به خودش می باشد. از همین رو میکروفن ها برای انواع مختلف سازها مانند طبل، سنج، تام تام و … به صورت اختصاصی طراحی می شود. این میکروفن ها دارای یک شناسه و منحنی مشخص هستند که برای هر طبل به صورت منجصر به فرد بکار می بود. به دلیلی ویژگی های این میکروفن ها در کار با فرکانس های صدای بالا همراه با ضربه های پشت سر هم، میکروفن های خازنی با قطر کم برای پذیرش و دریافت صداهای سنج استفاده می شود.

میکروفن های مخصوص ساز درام معمولاً به صورت چهار یا پنج عددی در یک بسته به فروش می رسند که از طرفی در هزینه صرفه جویی می شود و خیال شما را برای داشتن همه گستره صداهای یک ست درام راحت می کند.

ست میکروفن akg برای درام

میکروفن های مناسب برای ساز بادی و زهی معمولاً کوچک هستند و پاسخ فرکانسی آن ها برای سازهای مختلف متفاوت است. این نوع میکروفن ها به صورت خاصی به بدنه ساز وصل می شود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این میکروفن ها که باعث محبوبیت آن ها شده، اتصال آن ها به ساز است؛ چون نوازنده ساز به راحتی می تواند جا به جا شود  ساز خود را به حرکت در آورد بدون آنکه صدای ساز تغییر کند. این میکروفن ها به وسیله گیره ای که دارند به راحتی بر روی سازهایی مثل ویولن، ترومپت، ساکسیفون و … متصل می شود.

تصویر میکروفن ساز مضرابی

تهیه میکروفن‌ Bullet (مناسب برای سازهای دهنی)

میکروفن بولت (bullet) یک میکروفن مناسب برای سازهای دهنی می باشد. این میکروفن به طور ویژه برای نوازندگانی که به از سازهای دهنی استفاده می کنند تولید شده است. این نوع میکروفن به دلیل پوشش دایره ای شکر و کوتاهش، به آسانی در دست نوازنده های سازهای دهنی در کنار سازهایشان قرار می گیرد و اجزای کریستالی دیافراگم میکروفن های بولت باعث ایجاد صدایی می شود که بیشتر از دیگر میکروفن ها به دل نوازنده های سازهای دهنی می نشیند.

تصویر میکروفن بولت

تهیه میکروفن بی سیم

میکروفن ها بی سیم از نظر الکترونیکی شبیه به میکروفن های سیم دار هستند، با این تفاوت، با وجود فرستنده و گیرنده ای که دارند به شما امکان تحرک بیشتر را می دهند. این نوع میکروفن در کنسرت ها و اجراهای زنده بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً منبع تغذیه این نوع میکروفن ها از طریق باتری است؛ اما بعضی از آن ها نیز از طریق برق مستقیم تغذیه می کنند. به طور کلی می توان فرکانس های دیجیتال میکروفن های بی سیم را به دو دسته VHF و UHF تقسیم بندی کرد.

گیرنده میکروفن بی سیم سیگنال ها را از طریق فرکانس های رادیویی به فرستنده ارسال می کند و فرستنده صدا را جهت پخش به کنسول صدا منتقل می کند.

دستگاه های پخش کننده ای که صدای خوبی پخش می کنند معمولا از پهنای باید یو اِچ اِف UHF استفاده می کنند. این دستگاه ها فرکانس هایی که از دستگاه های الکترونیکی مثل رادیو، دکل های مخابراتی، مدارهای دیجیتالی، تلویزیون و … را به خوبی شناسایی و حذف می کند.

تکنولوژی True Diversity را می توان یکی دیگر از راه های بهبود دریافت سیگنال دانست. True Diversity از دو ماژول مجزا تشکیل شده است که هریک به آنتن مخصوص خود متصل است. زمانی که بین سیگنال ها تداخل ایجاد می شود، سیگنال های دریافت شده توسط ماژول یا آنتن تفکیک شده و بهترین و با کیفیت ترین سیگنال را انتخاب می کند.

تصویر میکروفن بی سیم شور

منطبق بودن فرکانس را دست کم نگیرید

آیا می دانستید فرکانس های ارسال شده از میکروفن باید با فرکانس های دریافت شده توسط گیرنده با هم تطابق داشته باشند؟

اما نگران نباشید، زمانی که شما یک سیستم میکروفن بی سیم را تهیه می کنید، فرکانس ها، از قبل، توسط سازنده با یکدیگر تطابق داده شده اند. اما در صورتی میکروفن و گیرنده را جدا از یکدیگر تهیه کرده باشید، احتمال زیاد فکرانس ها با هم دیگر منتطق نیستند و باید آن ها را با هم تطابق داد (در این مورد می توانید از یک متخصص کمک بگیرید).

انواع مختلف میکروفن بی سیم را بشناسید

میکروفن بی سیم ها انواع گونانی دارند. آن ها را می توان در سه دسته زیر دسته بندی کرد :

میکروفن بی سیم دستی (Handheld Wireless Microphone)

میکروفن بی سیم دستی akg

میکروفن بی سیم هدمیک (Head Mic Wireless Microphone)

میکروفن بی سیم یقه ای akg

میکروفن بی سیم یقه ای (Wireless Collar Microphone)

میکروفن بی سیم هدمیک akg

از آنجایی که میکروفن های بی سیم دستی نیاز به رابط میکروفن ندارند و آن ها را می توان از روی پایه میکروفن جدا کرد، به خواننده ها و نوازنده های ساز امکان تحرک و جا به جایی بیشتری را می دهند. البته یک سری میکروفن های بی سیم برای نوازنده های سازهای بادی و زهی وجود دارد که ابعاد آن ها نسبت به دیگر میکروفن های بی سیم کوچک تر است و قابلیت اتصال بر روی ساز را دارند.

تا به اینجای کار میکروفن هایی معرفی کردیم که گزینه مناسبی برای موسیقی می باشند، اما قصد داریم میکروفن های دیگر با کاربردهای مختلفی را به شما معرفی کنیم.

تهیه میکروفن های خازنی

تهیه میکروفن های خازنی

میکروفن خازنی دارای یک دیافراگم رسانا (هدایت کننده) است که نزدیک صفحه پس زمینه (یک صفحه فلزی) است. این دیافراگم باعث به وجود آمدن یک خازن می شود. این خازن توسط یک ولتاژ کوچک الکترونیکی به وجود می آید. هنگامی که فشار امواج صوتی باعث لرزیدن این دیافگرام می شود، تغییر فاصله بین صفحه پس زمینه و خازن، باعث به وجود آمدن تغییر ولتاژ خروجی می شود. این خروجی از یک خروجی متغیر است و سیگنال های الکترونیکی میکروفن را می سازد.

منبع تغذیه میکروفن ها خازنی می تواند باتری باشد، همچنین می تواند از تغذیه کنسول صدا (فانتوم پاور Phantom) از طریق درگاه ورودی میکروفن تغذیه کند. با توجه به تکنولوژی ای که این روزها وجود دارد، کنسول های صدا در درگاه ورودی میکروفن های خود منبع تغذیه ای به طور موقت دارند. اگر کنسول صدای شما قدیمی شده است و قصد خرید میکروفن دارید حتماً از فروشنده در خصوص وجود فانتوم پاور در درگاه ورودی میکروفن آن بپرسید.

میکروفن های خازنی انواع متفاوتی دارند اما از آن ها اکثرا برای ضبط صدا و گاهی اوقات جهت پخش صدای زنده مانند افزایش صدای گروه های کر، سازهای زهی، سازهای کوبه ای و … به کار می رود.

میکروفن های خازنی را بیشتر بشناسید

میکروفن های خازنی با دیافراگم های بزرگ

میکروفن های خازنی ای که دیافراگم آن ها بزرگ است، سایز دیافراگم آن ها از سه چهارم تا یک اینچ است. این میکروفن ها حساس و معمولاً از یک منبع تغدیه خارجی استفاده می کنند. این میکروفن ها را طوری نصب می کنند که معلق باشند تا از لرزش هایی که به وجود می آی نگه داری شود.

میکروفن های خازنی به دلیل اندازه بزرگی که دارند برای گرفتن صدای ساز درام نامناسب هستند اما برای ضبط صدای بسیاری از سازها یک گزینه عالی به شمار می آید.

شاید فکر کنید که این میکروفن ها بسیار گران هستند، درست فکر کرده اید. اما مدل های ارزان تری با همان طراحی میکروفن های با کیفیت ساخته شده است که برای ضبط های غیرحرفه ای گزینه های مناسبی هستند.

میکروفن استودیویی akg

میکروفن های خازنی جانبی (Side Address)

نوع دیگری از میکروفن های خازنی، با پهنای جانبی هستند. این میکروفن ها دارای یک صفحه بزرگ، صاف و مشبک هستند که این صفحه بر روی دیافراگم وجود دارد. این میکروفن های خازنی به صورت افقی قابل نصب می باشد. زاویه پوششی این میکروفن ها از دو طرف و با زاویه ۹۰ درجه است به همین دلیل اگر این میکروفن ها به صورت عمودی نگه دارید، به نظر می رسد که صدای خواننده از دو طرف آن در حال پخش است که به همین دلیل به آن جانبی می گویند.

میکروفن PGA181

میکروفن های خازنی دارای دو دیافراگم

میکروفن های دو دیافراگمی شباهت زیادی به میکروفن های دیافراگم بزرگ دارند، اما با این تفاوت که دو دیافراگم در دو سوی مخالف یک دیگر نصب شده است. به طور معمول، میکروفن های دارای دو دیافراگم برای ضبط صدای گروه های بزرگ بسیار مناسب است، زیرا این میکروفن ها سیگنال های محیط اتاق را به خوبی دریافت می کنند. داشتن یک میکروفن خازنی دو دیافراگمی بهتر از دو میکروفن خازنی می باشد. زیرا یک میکروفن دو دیافراگمی بهتر منبع های صوتی را تنظیم می کند.

میکروفن B-2 PRO

میکروفن های خازنی تیوبی

میکروفن های خازنی ای که قبلا در استودیوهای ضبط از آن ها استفاده می شود، به نام میکروفن های خازنی تیوبی بودند. از ویژگی های این میکروفن خازنی تیوبی می توان به اصلاح و مطلوب نمودن صدا اشاره کرد. این نوع میکروفن ها هنوز در برخی از استودیوهای ضبط استفاده می شود. پیش نیاز این میکروفن ها یک منبع تغذیه، کنسول صدا دارای فانتوم پاور یا یک پیش تقویت کننده که ولتاژ درست را در اختیار قراردهید، نیاز دارد.

میکروفن خازنی تیوبی

میکروفن های خازنی دارای دیافراگم کوچک

قطر دیافراگم این میکروفن ها معمولاً بین ۰/۵ اینچ یا کمتر است. از این میکروفن ها می توان برای دریافت صدای محیط (آمبیانس) استفاده کرد و گاهی هم برای کارهای مختلف ضبط صدا نیز بکار می رود. این نوع میکروفن برای تولید مجدد صدا با فرکانس های بالا و منابع صوتی ای که صدای  آن ها سریع عوض می شود و یا فراز و فرود های یک دفعه ای دارند مناسب است. از کاربردهای دیگر این میکروفن ها می توان به استفاده در مناسب های مذهبی برای گرفتن صدای جمعیت اشاره کرد. میکروفن های خازنی دیافراگم کوچک نیز مانند دیگر میکروفن های خازنی به یک منبع تغذیه برای استفاده نیاز دارند.

میکروفن akg p 170

تهیه میکروفن های یو اس بی USB

از آنجایی که ضبط صدا به واسطه تکنولوژی ارتقا یافته و مورد قبول قرار گرفته است، از همین رو روش های ضبط موسیقی هم متفاوت شده است. زمانی که موزیک را به واسطه کارت صداهای رایانه تان روت (مسیریابی) می کنید، امکانات زیادی را به شما می دهد که طیف وسیعی از ایستگاه های کاری پیچیده صوتی دیجیتال و بردهای میکس دیجیتال تا تداخل های ساده تولید شده اتصالات را برای یک ساز در بر می گیرد.

یکی از معمولی ترین آن ها، میکروفن هایی هستند که از طریق یو اس بی USB تغذیه می کنند. این کار توسط یک پلاگ اِن ‘n’ کار می کند. میکروفن های  USB با قیمت های مناسبی که دارد از نظر اقتصادی و مالی نیز به صرفه می باشند. این نوع میکروفن به افرادی که به دنبال یک راه سریع و کم هزینه می باشند گزینه خوبی است. اگر شما یک تولیدکننده پادسکت و فایل های صوتی هستید و یا حتی یک تازه کار در زمینه ضبط صدا، میکروفن های USB گزینه مناسبی برای شما هستند.

​​​​​​​در حاضر حاضر میکروفن هایی که با USB سازگار باشند، بسیارند که هم شامل میکروفن های دینامیکی و هم خازنی می شود. از کاربرد این میکروفن های می تان به بلندکردن صدای ساز و خواننده اشاره کرد.

میکروفن یو اس بی ارزان

تهیه میکروفن های شاتگان Shotgun

میکروفن شاتگان Shotgun با توجه به الگوی قطبی باریک و گسترده ای که دارد برای پخش و دریافت صدهای رویدادهای ورزشی گزینه مناسبی است. این میکروفن قادر است تا صدا را از فاصله های زیاد دریافت کند.

میکروفن شاتگان رود

تهیه میکروفن Boundary

میکروفن های Boundary معمولاً به طور ثابت بر روی یک سطح مانند دیوار، میز، سقف یا کف زمین نصب می شود و صداهای محیط را دریافت می کنند. اینگونه میکروفن های چندوجهی هستند و قابلیت مختلفی دارند و معمولاً در جایگاه هایی مانند سالن های ارائه کنفرانس، اتاق جلسه و استودیو استفاده می شود. از آنجایی که میکروفن های Boundary تقویت صدای خوبی دارند اکثراً در فضاهای بزرگ به کار می رود.

تصویر میکروفن رومیزی ای کی جی

کلیدهایی برای تضعیف و کاهش تدریجی باس

این مدل کلیدها در اکثر میکروفن های خازنی دیده می شود و تطبیق پذیری آن ها را افزایش می دهد. سوئیچ کاهش تدریجی باعث می شود گستره فرکانس تغییر و جواب فرکانس کاهش پیدا کند. همچنین می تواند تحت یک شرایط خاص باعث قطع آن شود. سوئیچ های کاهش تدریجی بیشتر در محیط های زنده و اجراهای زنده برای کاهش و یا حذف صداهای محیط مانند سر و صدای افراد استفاده می شود.

کم شدن تدریجی بم بودن صدا یا باس، تقویت کننده توان پی اِی PA را از درگیری و تداخل با فرکانس های کمتر از توان خود باز می دارد. در ضبط صدا زمانی که صدا با کاهش تدریجی باس مواجه می شود، موجب افزایش پیدا کردن کیفیت و وضوح صدا می گردد. صدا و حساسیت میکروفن توسط کلیدهای تضعیف بم بودن صدا صورت می گیرد که باعث می شود یک منبع تولیدکننده صدای بلند، بر دریافت میکروفن، غالب نشود. این کار باعث از بین رفتن اعوجاج صدا می گردد.

تصویر میکروفن سی الکترونیک مدل se2300

تهیه بسته (پکیج) میکروفن

اگر به فکر مجهز کردن یک استودیوی خانگی هستید، تهیه پکیج های میکروفن می تواند کمک زیادی در کاهش هزینه ها به شما کمک کند. به جای آن که میکروفن ها را به صورت جداگانه تهیه کنید بهتر از به صورت چند تایی در قالب یک بسته تهیه کنید. این پکیج ها دارای اجزای سازگاری با هم هستند.

پکیج میکروفن رود

تجهیزات اضافی برای میکروفن

میکروفن ها تجهیزات جانبی زیادی دارند. به عنوان مثال :

  • جلد میکروفن
  • رابط میکروفن
  • پاپ فیلتر
  • پایه میکروفن
  • ابر بادگیر

و دیگر وسائل که مورد نیاز شماست.

پیشنهاد ما برای خرید میکروفن

از راحت ترین راه های خرید میکروفن می توان به مواردی مانند استفاده از تجربه دیگران، خواندن نظرات خریداران در سایت های فروش میکروفن یا مشاوره با یک متخصص است. همچنین شما می توانید از مشاوره رایپان متخصصی مجموعه صوتیران نیز استفاده کنید. یکی دیگر از این راه ها استفاده از میکروفن های ارزان تفر و مقرون به صرفه تر از سازندگان مشهور میکروفن است که با توجه به قیمت پائینی که دارند صدای خوبی را به شما ارائه می دهند.

اما بیاد داشته باشید که هرچه بیشتر هزینه کنید می توانید یک میکروفن با کیفیت تر نیز بخرید. اگر کار ضبط صدا را انجام می دهید بهتر است از میکروفن های ارزان قیمت صرف نظر کنید اما اگر یک دی جی DJ هستید و فقط چندبار در طول اجرای با مخاطب تان صحبت کنید می توانید از یک میکروفن ارزان نیز استفاده کنید.

20 نظر در “راهنمای خرید میکروفن – چگونه یک میکروفن خوب بخریم؟

  1. عباس آبادی گفت:

    برای خرید میکروفن مشاوره هم میدین؟ رایگان یا پولی؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      بله، گروه فنی مهندسی صوتیران هرگونه مشاوره را به صورت رایگان ارائه می دهد. لطفا با شماره ۰۳۴۳۲۲۵۲۲۵۴ داخلی ۱ تماس بگیرید.

    2. سعید گفت:

      سلام
      بهترین میکروفون usb برای ضبط وکال چی هست ؟
      maono au a04 tr چطوره ؟
      متشکرم.

    3. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      سلام و درود میکروفن های مدل ntusb رود و ntusb mini رود گزینه های خیلی مناسبین

  2. ذاکر گفت:

    سلام، میخوام استودیو صدابرداری بسازم؛ برا شروع پیشنهاد میکنید چه میکروفنی بخرم؟ شما هر برند و مدلی بخوام میتونم سفارش بدم؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      خرید میکروفن استودیویی بستگی به نوع محتوایی داره که می خواهید تولید کنید! برای خرید لطفاً با شماره ۰۳۴۳۲۲۵۲۲۷۲ (داخلی ۳) تماس بگیرید.

  3. مهسا سماواتی گفت:

    سلام
    من استودیو ضبط دارم
    میکروفن های مناسب استودیو چیست؟ یعنی چه میکروفن هایی برای ضبط در استودیو مناسب هست؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      در این خصوص میتونید از میکروفن های برند نیومن Neumann، ای کی جی AKG و رود Rode استفاده کنید.

  4. محمد مسافرتی گفت:

    سلام چطوری میشه میکروفن شور اصلی رو از تقلبی تشخیص داد؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      در این خصوص بهتره میکروفن رو به یک متخصص و مشاور تجهیزات صوتی نشون بدید در غیر این صورت تشخیص این برند میکروفن کار سختی هست.
      مواردی که میشه میکروفن شور اصل رو از تقلبی تشخیص داد میشه به موارد زیر اشاره کرد :
      ۱. تست صدای میکروفن با یک میکروفن اصلی
      ۲. مونتاژ دقیق و تمیز کپسول میکروفن
      ۳. داشتن هولوگرام روی جعبه (برخی از جعبه های میکروفن های اصلی شور دارای هولوگرام نمی باشند).
      ۴. سری فلزی میکروفن های شور اصلی به نرمی باز می شود و هنگام باز شدن صدای خِش خِش نمی دهد.
      ۵. انگشت شست خود را بر روی سری فلزی میکروفن ها بکشید، سری میکروفن اصلی دارای توری فلزی نرم تری می باشد.
      اما در نهایت بهتره میکروفن رو به یک متخصص نشون بدید.

    2. محمد مسافرتی گفت:

      مجدد سلام من میکروفن شور رو خریدم تا ۷ روز مهلت تست و برگشت دارم میتونم برا شما ارسال کنم بگید میکروفن شور اصلی هست یا تقلبی؟

    3. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      بله در خدمتیم.

  5. عبدالعظیم گفت:

    سلام ممنون از مقاله خوبتون. ما توی بندرعباس هیات هفتگی داریم. میخواهیم یک میکروفن سخنرانی بخریم. چی پیشنهاد میدید؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      عرض سلام و وقت بخیر،
      می تونید از میکروفن جاسکو مدل ۱۰۰۰ استفاده کنید. این میکروفن با توجه به قیمت مناسبی که داره یکی از بهترین گزینه های میکروفن برای سخنرانی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *