آموزش های ما

استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای چه تفاوتی دارند؟

فرق استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای

فرق استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای چیست؟ اولین تفاوتی که متوجه آن می‌شوید این است که در استودیو خانگی تنها تجهیزات مهم فراهم است. استودیوی خانگی معمولا در یک فضای کاملا مناسب و معمولی راه اندازی می‌شود. اما فضای استودیو حرفه‌ای به گونه‌ای طراحی می‌شود که مطلوب‌ترین صدا خروجی آن باشد.

معمولاً استودیوهای حرفه‌ای فضای بسیار بزرگی دارند و هنگام استفاده از میکروفون کمترین انعکاس از محیط اطراف دریافت می‌شود. موارد گفته شده تفاوت‌ کلی استودیو خانگی و حرفه‌ای را بیان می‌کند. در واقع برای انتخاب از میان استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای فاکتورهای بسیار زیادی دخیل هستند. در ادامه فرق استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای را به صورت واضح‌تر بیان می‌کنیم تا انتخاب شما آسان‌تر شود.

دارا بودن تجهیزات و سازهای مختلف استودیو حرفه‌ای

استودیوی خانگی

دومین تفاوتی که بین استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای وجود دارد، امکانات است در استودیوهای حرفه‌ای تجهیزات و سازه‌های مختلف در کیفیت بالا فراهم شده است تا تولیدکننده‌گان هر پروژه‌ای امکان استفاده از تجهیزات را داشته باشند. با وجود میکروفون‌های مختلف در استودیوهای حرفه‌ای ضبط انواع ژانرها بسیار ساده‌تر صورت می‌گیرد. همچنین هنگام ضبط صدا امکان مانیتور کردن وجود دارد. در واقع استودیو حرفه ای برای افرادی است که به صورت کاملاً حرفه‌ای در عرصه موسیقی فعالیت دارند و تجربه زیاد در این زمینه کسب کرده‌اند و با کوچک‌ترین مشکلات در تولید صدا آشنا هستند.

فرق استودیو خانگی و استودیو حرفهای این است که تمام چیزی که برای شروع ضبط لازم است، وجود دارد و کارهای فنی مربوط به آن به صورت تخصصی قابل انجام است. در کنار هزینه بالای استودیو حرفه‌ای هیچ محدودیت ساخت و تنظیمات صدا نخواهید داشت. اگر تجربه و مهارت کافی در این زمینه دارید به نفع شماست که از یک استودیو حرفه ای بهره‌مند باشد. چرا که در مقابل پرداخت پول بیشتر نتیجه کاملاً متفاوتی دریافت می‌کنید.

میکسر صدابرداری

ضبط در استودیو خانگی قابل دسترس‌تر از استودیو حرفه‌ای است.

خیلی از خواننده‌ها هم دوست دارند در کنار ضبط در استودیو حرفه‌ای، استودیو خانگی هم داشته باشند تا هر زمان که تصمیم گرفتند به ضبط صدا بپردازند. در واقع امکان ضبط در خانه بسیار جذاب و دوست داشتنی است و معمولاً تمام خواننده‌ها در کنار کار کردن در استودیو حرفه‌ای برای خود استودیو خانگی هم دارند تا یک فرصت کافی برای یادگیری و کسب تجارب بیشتر را داشته باشند و شانس بیشتری جهت ارتقاء سطح کیفیت صدا کسب کنند. در واقع داشتن استودیو خانگی محدودیت زمانی ندارد و فرد هر زمان که دلش بخواهد به ضبط صدا می‌پردازد.

اگر در روز حوصله ضبط را صدا نداشته باشید بدون هیچ دغدغه‌ای به روز دیگری موکول می‌کنید. همچنین اگر ضبط صدا خراب شود دوباره به ضبط صدا می‌پردازید و اجباری در انجام پروژه نخواهد بود. مهم‌ترین فرق استودیو خانگی و استودیوی حرفه‌ای این است که برای راه‌اندازی استودیوی خانگی بودجه زیادی نیاز نیست.

تنظیم کننده در اتاق استودیو

مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده استودیو خانگی یا استودیو حرفه‌ای، میزان بودجه شماست.

اولین عامل تاثیرگذار برای انتخاب استودیو خانگی و استریو حرفه‌ای میزان بودجه شماست. در صورت عدم بودجه کافی برای راه‌اندازی استودیو حرفه‌ای چاره جز راه اندازی استودیو خانگی ندارید. همانطور که اطلاع دارید، استودیوهای حرفه‌ای آماده بسیار وجود دارد که خواننده‌های عزیز برای استفاده از تجهیزات استودیو مبلغ مشخصی باید پرداخت کنند. اکثر استودیوهای حرفه‎‌ای نرخ ساعتی دارند.

در واقع با توجه به تعداد ساعاتی که در استودیو حرفه‌ای فعالیت انجام می‌دهید مبلغی را از شما دریافت می‌کنند. دیگر استودیوها به ازای هر پروژه انجام شده پول دریافت می‌کنند. هرچقدر پروژه بزرگ‌تر و حرفه‌ای‌تر باشد، مطمئنا هزینه دریافت شده افزایش پیدا خواهد کرد. پس ابتدا باید میزان بودجه خود را برای اجرای پروژه یا ضبط موسیقی مشخص کنید و در صورتی که شرایط پرداخت هزینه‌های سنگین بابت استودیو حرفه‌ای را ندارید می‌توانید در خانه یک استودیو منحصربه‌فرد اجرا کنید.

مانتیو استودیو

مراحل ساخت استودیو ضبط موسیقی

اگر تصمیم گرفته‌اید استودیو ضبط خانگی راه بیاندازید تا هر زمانی که دل‌تان بخواهد موزیک خود را بسازید باید با نکات مهم آن آشنا شوید. داشتن استودیو خانگی مزایای بسیاری برای شما به همراه دارد. البته ممکن است در نگاه اول پولی که می‌خواهید بابت راه‌اندازی استودیو ضبط بپردازید کمی زیاد به نظر برسد. اما با پرداخت آن نیازی به اجاره استودیوهای گران‌قیمت ندارید و این هزینه در طولانی مدت برای شما بسیار به صرفه‌تر خواهد بود.

ساخت استودیو خیلی راحت است. اما باید یکسری نکات مطابق با حرفه‌ایی که در آن فعالیت دارید رعایت شود. در غیر این صورت پیش رفتن بدون هیچ برنامه‌ریزی‌ای چیزی جز دردسر برای شما نخواهد داشت.

استودیو حرفه ای

در اولین مرحله، بودجه مورد نظر خود را برای ساخت استودیو مشخص کنید.

در اولین مرحله باید هزینه‌ای که قصد دارید برای راه‌اندازی استودیوی ضبط بپردازید را مشخص کنید و علاوه‌بر تهیه وسایلی هم‌چون نرم افزار، میکروفون، مانیتور، ساز، کامپیوتر، کارت صدا و غیره هزینه‌هایی بابت خرید کابل نورپردازی و دیگر چیزهایی که در نگاه اول چندان اهمیتی ندارد را باید در نظر بگیرید.

پس برای خرید هر کدام از وسایل برنامه مشخصی داشته باشید و هر کدام را که فکر می‌کنید اهمیت بیشتری دارد هزینه بیشتری بابت آن در نظر بگیرید. همچنین در خرید وسایل اصلا عجله نکنید. مثلاً با تعریف یک فروشنده تصمیم می‌گیرید یک میکروفون گرانقیمت را خریداری کنید. اما بعد متوجه می‌شوید پول کافی برای خرید آمپلی فایر ندارید.

لپ تاپ استودیو

اولویت‌های خود را برای راه‌اندازی استودیو مشخص کنید.

قصد دارید استودیو خانگی را برای چه هدفی راه اندازی ‌کنید. ساخت موزیک یا ضبط؟ ضبط کردن موزیک‌های گروهی یا تک نفره؟ هر کدام از این اهداف شرایط خاص خود را می‌طلبد. اگر تصمیم دارید استودیو را برای ساخت موزیک‌های الکترونیک راه اندازی کنید به راحتی با تهیه اسپیکر مانیتور خوب و اتاق که تا حدودی آکوستیک‌ها در آن رعایت شده است کارتان راه می‌افتد. اما اگر برای گروه موسیقی تصمیم به راه‌اندازی استودیو دارید، باید میکروفون‌های زیاد، افکت‌های مختلف و آکوستیک سطح بالایی را برای ضبط صدا در نظر بگیرید؛ طوری که عایق‌های صوتی کاملاً در اتاق رعایت شده باشد.

یکی از بدترین اتفاقاتی که بعد از راه‎اندازی استودیو حرفه‌ای یا خانگی رخ می‌‌دهد، انتخاب اتاق نامناسب است. بعد از راه‌اندازی استودیو تازه متوجه می‌شوید در کنار داشتن تجهیزات صوتی کاملا حرفه‌ای اتاق انتخابی بسیار کوچک است و متناسب با فعالیت‌های شما در عرصه موسیقی نیست. در این مواقع مجبور می‌شود مکانی دیگری را برای استودیو انتخاب کنید.

گیتار

آیا دانش کافی برای استفاده از تجهیزات را دارید؟ تجهیزات استودیو را براساس دانش خود تهیه کنید.

عوامل مختلفی در خروجی کار و ضبط منحصربه‌‎فرد دخیل هستند که یکی از مهم‌ترین عامل‌ها دانش کافی برای استفاده از تجهیزات است. برخی‌ها تمام وسایل مورد نیاز برای ضبط صدا را تهیه می‌کنند. اما نمی‌دانید هرکدام از دستگاه‌ها باید در چه موقعیتی قرار گیرد. چرا که دانش کافی برای استفاده از دستگاه‌های حرفه‌ای را ندارند. برای این که از تجهیزات تهیه شده خود نهایت استفاده را داشته باشید و بدانید چگونه به صورت کارآمدتر از آنها استفاده کنید باید نسبت به نحوه جایگذاری تمام وسایل توجه نشان دهید.

معمولاً کسانی که به تازگی وارد عرصه موسیقی و ضبط صدا شده‌اند نمی‌توانند به راحتی از امکانات استودیو استفاده کنند. پس قبل از تهیه وسایل مورد نیاز استودیو باید میزان تجربه و مهارت خود را بسنجید و مطابق با آن وسایل مورد نیاز را خریداری کنید. در صورت عدم توجه به این نکته ممکن است برای استفاده وسایل و تجهیزات حرفه‌ای مجبور شوید دوره یادگیری طولانی مدتی را بگذرانید. همچنین احتمال این که در این راه طولانی خسته شوید و انگیزه خود را برای رسیدن به موفقیت ها از دست دهید، بسیار زیاد است.

ارگ در استودیو

مخاطب شما برای آهنگسازی چه کسانی هستند؟

اگر ضبط صدا را برای مخاطبین زیاد و یا حتی عموم مردم انتخاب کردید، راه‌اندازی استودیو حرفه‌ای گزینه مناسب‌تری است. اما اگر در این زمینه به صورت سرگرمی فعالیت دارید و تنها تصمیم گرفتید آهنگ را برای دوستان و خانواده خود ضبط کنید، انتخاب استریو خانگی ایده‌آل‌تر است.

استودیو ضبط موزیکتجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی استودیو خانگی

خوب است با وسایل مورد نیاز و اساسی برای ضبط موسیقی آشنا شوید تا اگر تصمیم دارید استودیو خانگی راه بیاندازید، تهیه اصلی‌ترین وسایل را در اولویت قرار دهید:

با تهیه وسایل نام برده به راحتی می‌توان یک استودیو خانگی راه بیندازید و به ضبط موسیقی بپردازید. این امکانات به شما کمک می‌کند توانایی‌های خود را در عرصه موسیقی ارتقا ببخشید.

تنظیم کننده در حال تنظیم موزیک

اتاق ضبط صدا باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

برای رسیدن به بهترین نتیجه در زمینه ضبط صدا، میکس و مسترینگ، باید به ویژگی‌های مهم استودیو حرفه‌ای توجه کنید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های استودیو حرفه‌ای اتاق آکوستیک است. در واقع اتاقی که برای راه‌اندازی استودیو حرفه‌ای راه‌اندازی می‌شود باید ویژگی‌های آکوستیک را داشته باشد. هر چقدر فضا بزرگتر باشد نامتقارن بودن وسایل در آن بیشتر باشد، صدای با کیفیت‌تری تولید می‌شود. اما بر عکس، استودیوهایی که در اتاق‌های کوچک و مربعی شکل راه اندازی می‌شود خروجی کار کیفیت پایین‌تری دارد.

اتاق‌هایی با طول، عرض و ارتفاع تقریباً مساوی، ویژگی‌های آکوستیکی بسیار ضعیفی دارند. برای راه‌اندازی استودیو حرفه‌ای باید خوب است از فوم و پنل‌های مخصوص جهت کاهش انعکاس فرکانس‌های ناخواست استفاده کنید. در این شرایط مطمئن بهترین را دریافت خواهید کرد و از کیفیت ضبط صدا حیرت‌زده می‌شوید.

جمع بندی

حال که متوجه فرق استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای شدید، بهتر می‌توانید استودیو مناسب با شرایط کاری و میزان مهارت خود را انتخاب کنید. در واقع، با کمی تفکر و سنجش در عملکردتان می‌توانید مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید؛ بدون این که پشیمان شوید و قطعا از خروجی به دست آمده رضایت کامل را کسب کنید. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید، گروه مهندسی صوتیران آماده مشاوره رایگان به شما می‌باشد.

3 نظر در “استودیو خانگی و استودیو حرفه‌ای چه تفاوتی دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *