امروزه با وجود نرمافزارهای پیشرفته برای کامپیوتر دست شما برای ضبط صدا کاملاً باز است و به راحتی میتوانید در ساخت قطعات موسیقی به صورت خلاقانه عمل کنید. وجود سمپلها و اینسترومنتهای نرم افزاری این امکان را برای شما ما به راحتی فراهم میکند که طیفهای مختلفی از صوت را ایجاد کنید و از آن لذت ببرید. حالا اگر دوست دارید به ضبط موسیقی بپردازید و میخواهید این کار از طریق کامپیوتر انجام دهید، اما نمیدانید دقیقا تجهیزات مورد نیاز برای ضبط صدا با کامپیوتر چیست و از کجا باید کارتان را شروع کنید، در این مطلب همراه ما باشید. در مطلب امروز به وسایل و تجهیزات ضروری برای ضبط با کامپیوتر خواهیم پرداخت و برای شما بیان میکنیم برای شروع کار ضبط صدا با کامپیوتر چه چیزهایی نیاز است و چه وسایلی خریدن آنها ضروری نیست.
کارت صدا در کنار نرم افزار و کامپیوتر قرار میگیرد و تجهیزات ضروری را تکمیل میکند.
اولین وسیلهای که برای ضبط با کامپیوتر ضرورت دارد، کارت صدا کارت است. صدا در کنار نرم افزار و کامپیوتر قرار میگیرد و سیستم آهنگسازی را تکمیل میکند. حال وظیفه کارت صدا چیست؟ کارت صدا موظف است، سیگنالهای صوتی را دریافت و به کامپیوتر منتقل کند و یا به دریافت سیگنال از کامپیوتر بپردازد. در واقع کارت صدا همان دستگاهی است که شما میتوانید سازها و میکروفنها و سیگنالها را به آن متصل کنید و یا خروجی آن به مانیتور و هدفون یا ساز وصل میشود. البته برخی کیبورد کنترلرهای امروزی به راحتی از طریق درگاه usb به کامپیوتر متصل میشود که در این مواقع وجود کارت صدای دارای ورودی و خروجی دیگر اهمیتی ندارد.
بیشتر بخوانید: ۱۲ نکته برای ضبط بهتر صدا
مهمترین نکتهای که هنگام تهیه کارت صدا باید در نظر بگیرید این است که چه تعداد کانکشن نیاز دارید؟ برای مشخص کردن کانکشن باید به تعداد ورودیها و خروجیهای میکروفن، ورودیهای اینسترومنت و خروجیهای مانیتوری که به صورت همزمان از آن استفاده میکنید، دقت نمایید. پس تا زمانی که تنها قرار است خودتان به ضبط بپردازید نیاز به کانکشن زیادی ندارید. اما اگر دارای یک گروه موسیقی هستید، بیشک به ورودیهای بیشتری نیاز دارید و باید هنگام تهیه کارت صدا به این نکته حتما توجه کنید که تعداد ورودیها متناسب با سطح فعالیتتان باشد. به طور کلی، تعداد کانکشنها و نوع کارت صدا به زمینه فعالیت شما بستگی دارد.
انتخاب نرم افزار آهنگسازی با توجه به سیستم عامل کامپیوتر
دوم موردی که برای ضبط آهنگ باید تهیه شود، نرم افزار آهنگسازی است. بعد از تهیه کارت صدای مناسب به راحتی میتوانید تمام سازها و میکروفنهای خود را از طریق نرم افزار پشتیبانی کنید و به ضبط آن بپردازید. البته انتخاب نرم افزار آهنگسازی به سیستم عامل شما بستگی دارد. سیستم عاملهای ویندوز، لینوکس و os جز سیستم عاملهایی هستند که نرم افزارهای رایگان آهنگسازی بسیاری در دسترس شما قرار میدهند. اما نرم افزارهای آهنگسازی شرایط محدودی در اختیار شما قرار میدهد که نمیتوانید پروژههای منحصر به فردی با این دسته از نرمافزارها ارائه دهید. اگر میخواهید به صورت کاملاً تخصصی در زمینه ضبط با کامپیوتر فعالیت کنید، باید نرم افزارهای منحصر به فرد و قویتری در زمینه آهنگسازی تهیه کنید. هنگامی که در پروژه شما چندین ضبط مختلف قرار دارد و چندین ورودی به صورت همزمان با یکدیگر ضبط میشود نرم افزارهای آهنگسازی حرفه ای DAW نیاز خواهید داشت.
بیشتر بخوانید:چگونه میکسهایمان خوب صدا دهد؟
همچنین خوب است بدانید در پکیج کارت صدا ممکن است این نرم افزار ساده آهنگسازی وجود داشته باشد. این دسته از نرم افزارها معمولا نسخه ساده نرم افزارهای کامل شرکتهای معروف است که تنها قابلیت ضبط ساده و پروژههای معمولی را دارند. البته این دسته از نرمافزارها برای افرادی که تازهکار هستند و میخواهند تازه وارد این عرصه شوند مناسب است. اما تهیه نرمافزار کامل آهنگسازی شرایط بسیار خوبی برای شما فراهم میکند که به راحتی میتوانید بدون هیچ محدودیتی پروژه دلخواه خود را اجرا کنید و امکان این که تعداد زیادی ورودی به صورت همزمان ضبط شود بسیار زیاد است. همچنین امروزه در نسخههای جدید نرمافزارها افکتها، اینسترومنتهای نرم افزاری قرار گرفته که موجب شده است امکانات بسیار پیشرفتهای برای ریست کردن ضبط برای شما فراهم شود. اگر بتوانید از این قابلیت بهره مند شوید، مطمئناً کارهای خارقالعادهای ارائه خواهید داد.
وجود میکروفن برای ضبط با کامپیوتر یکی دیگر از تجهیزات مهم است.
وظیفه میکروفن تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی است تا به راحتی بتوانید سیگنالهای الکتریکی را ضبط کنید. میکروفنها در انواع مختلفی در بازار موجود است که هر کدام از مدلها به صورت شیوههای مختلف عمل میکنند. پس هنگام انتخاب میکروفن به زمینه کاری خود توجه ویژه داشته باشید. هر کدام از میکروفنها دارای یک الگوی ضبط خاصی هستند. مثلاً، برخی میکروفنها برای ضبط صدا از الگو چند جهته استتفاده میکنند. یعنی تمام صداهای اطراف خود را به صورت مساوی دریافت میکنند؛ در حالی که مدل میکروفن کاردیود به گونهای است که تنها صدا را از جلو و مقابل خود ثبت و ضبط میکند و از ضبط صداهای اطراف خود در امان است. یکی دیگر از مدلهای رایج میکروفن، میکروفن فیگور ۸ است که قابلیت ضبط از جلو و پشت میکروفن را برای مخاطب فراهم میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین میکروفن برای پادکست
خوب است بدانید برخی میکروفنها دارای چند الگو هستند و این امکان را برای شما فراهم میکند در هر شرایط و موقعیتی الگویی مناسب برای ضبط را انتخاب کنید که این مدل میکروفنها مناسب با فعالیت و محیط قابل تنظیم هستند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید میکروفن
به طور کلی، اگر بخواهیم از میان مدلهای مختلف بهترین مدل را برای شما بیان کنید میکروفن کاردیود جز پرکاربردترین میکروفنهای ضبط با کامپیوتر است. این مدل میکروفن از نوع جهتدار است که شما به راحتی میکروفن را به سمت سورس صدا هدایت و سورس صدا را بیشتر از هر صدا دیگری میشنوید. در واقع زمانی که تصمیم دارید سورس صدا از دیگر صداها جدا کنید این مدل میکروفن بهترین انتخاب است. میکروفن کاردیوید تنها صدا را از مقابل دریافت میکند و نسبت به صداهای اطراف حساسیت کمتری دارد. البته میکروفت کاردیوید باز هم برخی صداها از جلو و عقب دریافت میکند، تنها نسبت به آنها حساسیت کمتری نشان میدهد. برای این مدل میکروفنها چیزی به نام افکت مجاورت وجود دارد که هر چقدر سورس صدا را به کپسول میکروفن نزدیکتر کنید، با افزایش شدت فرکانسهای بیس مواجه خواهید شد.
شیوه تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی در هرکدام از میکروفنها متفاوت است.
میکروفنها با توجه به نوع تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی در سه دسته تقسیم میشوند؛ داینامیک، کاندنسر وریبون. پس برای انتخاب یک میکروفن خوب لازم است در مورد انواع آن کمی اطلاعات به دست آورید. میکروفنهای داینامیک به عنوان میکروفنهای قدرتمند و البته با قیمت مناسب شناخته میشوند که برای اجرای زنده و ضبط صداهایی که فشار صوتی بسیار بالایی دارند، بهترین انتخاب است. اما میکروفنهای کاندنسر دارای خازن هستند و نیازی به انرژی برای تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی ندارند.
بیشتر بخوانید: میکروفن چگونه کار می کند؟
در واقع انرژی لازم از طریق کابل برای میکروفن فراهم میشود. کپسول این نوع میکروفنها نسبت به داینامیک ضعیفتر است. اما در مقابل مدل میکروفنهای داینامیک حساسیت بیشتری از خود نشان میدهند و در ضبط صدا دقیقتر عمل میکند. معمولاً میکروفنهای کاندنسر برای ضبط صدای گیتار، پیانو و سیگنالهای اتاق مورد استفاده قرار میگیرد. مدل ریبون هم از یک ورق نازک فلزی و یک مگنت ساخته شده که نسبت به دو مدل قبلی بسیار ظریف و شکننده است و خروجی پایینی دارد. این مدل برای ضبط صداهای برنجی و سنجها گزینه مناسبی است.
دیگر تجهیزات لازم برای ضبط با کامپیوتر
مواردی که برایتان نام بردیم جز تجهیزات اصلی ضبط صدا با کامپیوتر است که باید بودجه مناسبی برای تهیه هر کدام در نظر داشته باشید تا بتوانید کاملاً هوشمندانه برای شروع کار قدم بردارید. البته در این میان تجهیزات دیگری هم وجود دارد که به آنها نیاز خواهید داشت. تجهیزاتی مانند استند میکروفن که نسبت به دیگر وسایل با قیمتهای کاملاً مناسب قابل خرید هستند. البته تهیه برخی از استندهای ارزان قیمت کار را برای شما سخت میکنند. چرا که تنظیم آنها بسیار سخت است و ممکن است هنگام وصل میکروفنهای سنگین بر روی آنها کمی حالت خم یا واژگون داشته باشند.
چه کامپیوتری برای ضبط مناسب است؟
حال که با تمام ابزار و وسایل ضبط با کامپیوتر آشنا شدیم، خوب است برای تهیه کامپیوتر هم نکات دقیق و کلیدی را بدانید. در واقع اولین قدم برای ضبط تهیه یک کامپیوتر خوب و قدرتمند است. برای فعالیت در زمینه آهنگسازی اولین نکتهای که باید در خرید کامپیوتر دقت بیشتری داشته باشید؛ CPU مناسب است. چرا که نرم افزارها و پردازش اطلاعات آهنگسازی بسیار سنگین هستند و اجرایی آنها تنها به یک پردازنده قدرتمند نیاز دارد. بهتر است برای شروع آهنگسازی و ضبط CPU Intel Core i5 به بالا را انتخاب کنید تا نگرانی بابت پردازش اطلاعات نداشته باشید. همچنین برای انتخاب هارد دیسک هارد ۱ ترابایت در نظر بگیرید تا فضای کاملاً مناسبی برای ذخیره پروژههای مختلف داشته باشید.
جمعبندی
ما در این مطلب درک کردیم تمام تجهیزات اصلی و لازم برای ضبط کامپیوتر را در اختیار شما قرار دادیم و نکات کلیدی هنگام تهیه هر کدام از این وسایل را به شما گوشزد کردیم تا بهترین قدم را در عرصه آهنگسازی و ضبط با کامپیوتر بردارید. قدمهای بعدی بستگی به خودتان دارد. هر چقدر در این عرصه فعالیت مستمر داشته باشید و اطلاعات دقیقتری بدست آورید، مطمئناً پروژههای خارقالعادهای خلق خواهید کرد و از فعالیت خود لذت خواهید برد. صوتیران یک منبع آموزشی بروز است؛ برای بقیه مقالات به مجله دنیای صوت و صدابرداری سر بزنید.
2 نظر در “تجهیزات مورد نیاز برای ضبط صدا با کامپیوتر”