صدابرداری

راهنمای خرید کارت صدا

راهنمای خرید کارت صدا

راهنمای خرید کارت صدا به چه صورت است؟ این سوال برای تمام کسانی که اگر تصمیم می‌گیرند به جای کارت صدای کامپیوتر از کارت اختصاصی استفاده کنند، مطرح می شود. یکی از دلایلی که موجب می‌شود به جای کارت صدای کامپیوتر از کارت صدای اختصاصی استفاده شود، افزایش کیفیت ضبط موسیقی است. همچنین برخی اوقات ورودی و خروجی‌های مربوط به کارت صدا برای ضبط موسیقی کافی نیست. چرا که اکثر کارت صداهای سیستمی تنها از یک ورودی استویوی line level با کیفیت عادی و یک خروجی برای هدفون و ممکن است یک خروجی برای استریوی برخوردارند. هم چنین اختلافی که در سیگنال‌های الکترومغناطیس و رادیویی ایجاد می‌شود، تاثیر بسیار زیادی بر روی کاهش کیفیت صدای ورودی و خروجی می گذارد.

به طور کلی، برای یک ضبط موسیقی منحصر به فرد با کیفیت کار استودیویی نیاز به کارت صدا مناسب دارید تا فعالیت خود را به صورت کاملاً حرفه ای آغاز کنید و از بدست آوردن نتیجه منحصر به فرد خروجی مطمئن شوید.

نقش کارت صدا نقش در استودیوهای ضبط  چیست؟

کارت صدا یکی از مهم‌ترین تجهیزات استودیو ضبط صدا است که امکان اتصال چندین میکروفن و تجهیزات آنالوگ را به کامپیوتر فراهم می‌کند و وظیفه اصلی آن کارت صدا تبدیل صدای آنالوگ به دیجیتال است. این تبدیل با استفاده از مبدل های آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ انجام می شود. در واقع شرایطی که کارت صدا برای شما فراهم می کند این است که سازهای مختلف و منابع صدای متفاوت را با استفاده از نرم افزار خود ضبط و ثبت کنید.

بعد از دریافت سیگنال های صدا و تبدیل آن به سیگنال دیجیتال توسط کارت صدا با برقراری اتصال می توان سیگنال های تبدیل شده را به کامپیوتر منتقل کنید. برای اتصال معمولا از روش های مختلف مانند fire wire، usb و tci انجام می شود.

ببینید: صوتیران مرکز خرید اسپیکر اصل جی بی ال

البته جالب است بدانید کارت صدا نه تنها به تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال می پردازد بلکه این کار را به صورت کاملاً برعکس هم اجرا می‌کند. در واقع قابلیت تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال آنالوگ را هم دارد تا بتوانید خروجی مورد نیاز خود را دریافت و برنامه نرم افزاری را اجرا و هرگونه تغییرات لازم را اعمال کنید و یا از طریق اسپیکر مانیتورینگ به صدای مورد نظر خود گوش دهید.

قبل از خرید کارت صدا تعداد ورودی و خروجی مورد نیاز را مشخص کنید.

حال که عملکرد کارت صدا  و اهمیت آن آشنا شدید نوبت به راهنمای خرید کارت صدا می رسد. در اولین نکته‌ای که باید در راهنمای خرید کارت صدا در نظر بگیرید، تعداد ورودی ها و خروجی های لازم است. برای مشخص کردن تعداد ورودی و خروجی ها باید در نظر بگیرید که قرار است چه المان هایی را ضبط کنیم یا از چه تجهیزاتی در استودیو خود استفاده می کنید.

بخوانید: تجهیزات مورد نیاز بریا ضبط صدا با کامپیوتر

امروزه در بازار کارت صداهای مختلفی وجود دارد که یکی از ویژگی های متفاوت در بین کارت صداها تعداد ورودی و خروجی های آنهاست. برخی کارت صداهای موجود در بازار با قیمت‌های بسیار بالا قابلیت تعداد دریافتی و خروجی بالا و صدها چنل را برای ضبط به خود متصل را دارند که شرایط کاملا منحصربه‌فردی را برای استودیو فراهم می کنند.

اگر در ابتدای کار هستید و تصمیم دارید به تنهایی به نواختن و خوانندگی بپردازید، کارت صدایی که تنها دو ورودی دارد برای شما مناسب است. بیشتر کارت صداهای موجود در بازار از دو عدد پری آمپ هم بهره مند هستند. این ویژگی موجب می شود هم میکروفن و هم گیتار خود را به کارت صدا متصل کنید و از آن بهره مند شوید.

راهنمای خرید میکروفن

هنگام استفاده از میکروفن کاندنسر، کارت صدای دارای فانتوم پاور بهترین گزینه است.

در صورت استفاده از میکروفن کاندنسر کارت صدایی تهیه کنید که دارای فانتوم پاور باشد. برای ضبط  منحصر به فرد کیبورد و یا گیتار، کارت صدایی مناسب است که دارای ورودی های ID و Instrument level می باشد. همچنین وجود ورودی ها و خروجی های لاین این امکان را برای شما فراهم می کند که از تجهیزات آنالوگ در استودیو بهره مند شوید و حتی کارت صدای خود را به آمپلی فایرها هدفون متصل کنید.

بخوانید: راهنمای خرید میدی کنترل

جالب است بدانید با استفاده از ورودی و خروجی های لاین به راحتی کارت صدای شما به اسپیکرهای مانیتورینگ متصل می شود و بهتر می توانید خروجی های منحصر به فرد داشته باشید و  با استفاده از تجهیزات استودیویی فعالیت گسترده‌ای انجام دهید.

آشنایی با انواع اتصالات کارت صدا

اگر نمی دانید اتصال های مورد نیازتان برای خرید کارت صدا به چه تعداد است، در ادامه با انواع اتصالات در کارت صدای آشنا می شوید. در واقع در راهنمای خرید کارت صدا نحوه اتصال کارت صدا به کامپیوتر بسیار اهمیت دارد. با وجود ارائه کارت صداهای استاندارد در بازار برخی کارت صدا هم وجود دارند که به سیستم های عادی به راحتی متصل نمی شوند.

استانداردترین نوع اتصال کارت صدا، اتصال تاندربولت است.

اتصال تاندربولت یکی از بهترین نوع اتصال در بین کارت صدا های موجود در بازار است که در موارد زیر به ویژگی‌های آن می پردازیم:

  • در چند سال اخیر به عنوان سرعت بسیار بالا و تاخیر بسیار پایین در نوع اتصال شناخته شد.
  • تاندربولت ۳ در کامپیوترهای مک جدید ارائه شده است که نسبت به تاندربولت ۲ حدود دو برابر سریعتر است.
  • با داشتن اتصال تاندربولت شما به راحتی می توانید حدود ۴۰ گیگابایت بر ثانیه سرعت خود را افزایش دهید و در حدود ۱۰۰ متر با استفاده از کابل انتقال سیگنال های خود را در بالاترین سرعت ارسال کنید.
  • این نوع اتصال تنها برای کارت های گران قیمت عرضه می شود.

بخوانید: بهترین میکروفن برای پادکست

سرعت بیشتر اتصال fire wire نسبت به اتصال usb

اتصال fire wire نسبت به اتصال usb سرعت بیشتری دارد که در موارد زیر به ویژگی های آن می پردازیم:

  • برای ضبط تعداد ورودی های بالا به جای استفاده از usb از اتصال fire wire استفاده شود.
  • تنها ویژگی منفی اتصال fire wire این است که کامپیوترهای بسیار محدودی از دنیا توانایی برقراری این نوع اتصال را دارند. چرا که این نوع اتصال به تازگی منسوخ شده و در صورت تهیه کارت صدای دارای fire wire به سیستم کامپیوتری نیاز دارید که از اتصال fire wire پشتیبانی کند.

بخوانید: ساب ووفر چیست و چه کاربردی دارد؟

 پرکاربردترین اتصال، اتصالusb است.

یکی از محبوب‌ترین اتصالات برای کارت صدا اتصال usb است که در موارد زیر به ویژگی آن می پردازیم:

  • بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند کارت صدایی تهیه کنند که از اتصال usb پشتیبانی می کند. در این شرایط به راحتی می توانند کامپیوتر خود را با کارت صدا متصل کنند و نتیجه منحصر به فردی را مشاهده نمایند.
  • امکان ضبط صدا با گوشی از کارت صداهای دارای اتصال usb وجود دارد که شرایط کاملا منحصربه فردی است.
  • کارت صداهای دارای اتصال usb قابل حمل هستند و به راحتی می توانید آنها را جابجایی کنید و در مکان‌های مختلف از عملکرد آن بهره مند شوید.

به طور کلی، با استفاده از اتصال usb نتیجه قابل قبولی به دست می آید. البته اتصال usb دارای ورژن های مختلفی است. آخرین استاندارد usb ورژن ۳ است. اما در صورت تهیه کارت صدای دارای usb ۲ اصلا نگران نباشید. چراکه این مدل برای دو ورودی گزینه مناسبی است.

بخوانید: راهنمای خرید آمپلی فایر

مشخصات مهمی که هنگام خرید کارت صدا نباید آنها را فراموش کرد!

 هنگام خرید کارت صدا تازه متوجه یک سری اصلاحات می‌شوید که ممکن است به طور دقیق ندانید این اصطلاحات چی چیزی را بیان می‌کنند. در مورد کارت صدا دو اصطلاح Bit Depth و Sample Rate وجود دارد. برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد می شود که این دو اصطلاح مربوط به کدام قسمت ها و مشخصات فنی کارت صدا است. برای درک کردن اصطلاح Bit Depth باید به مبحث ریاضی بپردازیم. هر بیت دارای ۶ دسی بل صدا است. در سال های قبل که آهنگ ها بر روی سی دی اجرا می شد، آهنگسازان ترجیح می دادند با استفاده از ۱۶ بیتی به ضبط و میکس موسیقی بپردازند. این نکته هنگام آهنگسازی وجود دارد که داینامیک رنج آهنگ باید با توجه به فرمول محاسبه لوگاریتمی داینامیک رنج برابر با ۹۶ دسی بل باشد. امروزه استاندارد Bit Depth  در آهنگ ها ۲۴ بیت است که برای مخاطب داینامیک رنجی برابر با ۱۴۴ فراهم می شود. در این شرایط به راحتی به ضبط و میکس آهنگ می پردازید که مطمئنا مخاطبان با شنیدن صدای فوق‌العاده لذت خواهند برد.

بخوانید: نکات مهم برای خرید یک میکسر خوب

اما شاخصه Sample Rate کاملاً متفاوت است و به سلیقه فرد بازمی‌گردد. اما به طور کلی استانداردی که برای این شاخص در نظر گرفته شده است، حدود ۴۴۱۰۰ می باشد. این عدد چه مفهومی را بیان می کند؟ هر سمپل معادل یک snapshot تصویر دیجیتالی می باشد و۴۴۱۰۰ تصویر دیجیتالی از آهنگ شما در هر ثانیه منتقل می شود. نکته ای که باید بدانید این است که مبدل دیجیتالی برای انتقال صدای موسیقی به اسپیکرها و هدفون ها به آنالوگ دارای دو سمپل نیاز دارد. پس  در صورت تقسیم عدد ۴۴۱۰۰ به دو، به عدد ۲۲.۰۵ KHz می رسیم.  در واقع اهنگ شما تا بازه فرکانسی ۲۲.۰۵ KHz قابل بازتولید است.

جمع‌بندی

داشتن یک راهنمای خوب برای تهیه کارت صدا به شما این امکان را می دهد در انتخاب خود دقیق تر باشید و متناسب با کیفیت کاری و حوزه فعالیت خود بهترین کارت صدا را تهیه کنید. اگر تصمیم دارید به صورت کاملا حرفه ای در زمینه ضبط صدا و موسیقی فعالیت داشته باشید، تهیه کارت صدا بسیار اهمیت پیدا می‌کند. اما به طور کلی،  کارت صدا را باید متناسب با استانداردها و دیگر تجهیزات استودیویی انتخاب کنید. در این شرایط مطمئنا انتخابتان اید آل است. مخصوصا زمانی که به نکات این مطلب هم دقت داشتید.

3 نظر در “راهنمای خرید کارت صدا

  1. امیر اکبری گفت:

    ن تا ۹ تومن برا کارت صدا میخام هزینه کنم که به طور هم زمان هم ارگ pa3 و هم یک میکروفون بتونم وصل کنم. لطفا راهنمایی کنید؟ و اینکه آیا از ورودی لاین وصل میشه ارگ و یا از میدی؟ واینکه اگه از میدی وصل کنیم صدا به باندهای مانیتورینگ انتقال میشه؟

    1. تیم تحریریه صوتیران گفت:

      با سلام برای کاره استودیویی عملا هر کارت صدای ساده ای این مواردی که گفتین و انجام میده برای کیبوردتون میتونین از ورودی ازاد کارت صدا استفاده کنین که همون لاین هست و از میدی هم وصل کنین صدا در مانیتور خواهید داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *